Маринований аґрус - простий рецепт приготування в домашніх умовах

Маринований аґрус – простий рецепт приготування в домашніх умовах

Заготовити на зиму маринований аґрус (крижовник), як відомо, можна різними способами. Адже, народна мудрість говорить, що скільки господинь, стільки і рецептів. І кожен НАЙ- НАЙ- НАЙ- кращий! Пропонуємо спробувати і ці прості, смачні та перевірені способи приготування маринованого агрусу. Зауважу, що тут, використовуються недостиглі ягоди любого сорту. Колір ягід для рецепту значення не має.

Для такої заготовки рекомендую використовувати баночки об’ємом по 0,5 та 1 літрові.

Перш ніж приступити до роботи слід запастися:

  • ягоди агрусу;
  • цукровий сироп (на 1,5 літра води -1 кг цукру);
  • пряні спеції: гвоздика, кориця, духмяний перець;
  • оцет 9% – на баночку 1 л – 20 мл.

Як приготувати маринований аґрус на зиму

Промиваємо ягоди, видаляємо плодоніжки, бланшируємо в окропі кілька хвилин та розкладаємо по підготовлених банках.

Заливаємо ягоди гарячим цукровим сиропом. Додаємо до них спеції і оцет. Відправляємо пастеризуватися на 10 хвилин банки об’ємом 0,5 та на 20 хвилин – 1 літрові. Потім просто закатуємо.

Маринований аґрус - простий рецепт приготування в домашніх умовах

Як правильно зробити маринований агрус без стерилізації – дивіться відео-рецепт від ютуб-каналу “Смачний діалог з Оленою Баженовою”.

А цей відео-рецепт допоможе вам приготувати маринований агрус з часником.

Завдяки великій кількості консервуючих речовин, які створюють оригінальний кисло-солодкий смак, такий маринований аґрус відмінно зберігається протягом тривалого часу.