Заготовити на зиму маринований аґрус (крижовник), як відомо, можна різними способами. Адже, народна мудрість говорить, що скільки господинь, стільки і рецептів. І кожен НАЙ- НАЙ- НАЙ- кращий! Пропонуємо спробувати і ці прості, смачні та перевірені способи приготування маринованого агрусу. Зауважу, що тут, використовуються недостиглі ягоди любого сорту. Колір ягід для рецепту значення не має.
Інгредієнти: Агрус, Вода, Гвоздика, Запашний перець, Кориця, Оцет, Цукор
Для такої заготовки рекомендую використовувати баночки об’ємом по 0,5 та 1 літрові.
Перш ніж приступити до роботи слід запастися:
- ягоди агрусу;
- цукровий сироп (на 1,5 літра води -1 кг цукру);
- пряні спеції: гвоздика, кориця, духмяний перець;
- оцет 9% – на баночку 1 л – 20 мл.
Як приготувати маринований аґрус на зиму
Промиваємо ягоди, видаляємо плодоніжки, бланшируємо в окропі кілька хвилин та розкладаємо по підготовлених банках.
Заливаємо ягоди гарячим цукровим сиропом. Додаємо до них спеції і оцет. Відправляємо пастеризуватися на 10 хвилин банки об’ємом 0,5 та на 20 хвилин – 1 літрові. Потім просто закатуємо.
Як правильно зробити маринований агрус без стерилізації – дивіться відео-рецепт від ютуб-каналу “Смачний діалог з Оленою Баженовою”.
А цей відео-рецепт допоможе вам приготувати маринований агрус з часником.
Завдяки великій кількості консервуючих речовин, які створюють оригінальний кисло-солодкий смак, такий маринований аґрус відмінно зберігається протягом тривалого часу.