Мариновані зелені помідори з часником найчастіше готують, якщо томати на Вашій ділянці не встигли дозріти як годиться, а вже прийшла осінь. Якщо освоїте рецепт як маринувати зелені помідори, то це для Вас тепер не страшно. Адже із зелених недозрілих томатів можна приготувати дуже смачну, трохи гостру домашню заготовку.
Інгредієнти: Вода, Зелені помідори, Кріп, Оцет, Петрушка, Сіль, Цукор, Часник
Для такого домашнього рецепта заготовки необхідно підібрати зелені томатні плоди приблизно однакові за розміром і формою. Від цього залежить рівномірність їх просочення маринадом.
Як маринувати зелені помідори на зиму в банках.
Відкалібровані таким чином томати вимити і добре наточеним ножем надрізати.
У отримані надрізи вкладаємо по невеликому шматку часничку і трішечки зелені петрушки або кропу. Не забороняється і обидві травички класти.
Потім, зелені помідори з часником акуратно викладаємо в літрові банки і наповнюємо їх киплячим маринадом.
Банки з заготівлею потрібно стерилізувати двадцять хвилин, потім закатати.
Маринад для помідор на літр води:
- Сіль – 1 стол. ложка;
- Цукор – 2 стол. ложки;
- Оцет столовий – 60мл.
Взимку, мариновані зелені помідори заготовлені таким способом залишаються тверденькими, дуже апетитно виглядають і пахнуть. З них виходить відмінна гостра закуска.