Мариновані яблука на зиму – покроковий рецепт як маринувати яблука в банках в домашніх умовах.

Замаринувавши на зиму яблука – у Вас завжди буде під рукою і смачний перекус, і закусь, і просто – смачні ласощі і для Вас, і для діточок. Мариновані за цим рецептом яблука виходять смачні і пікантні і підійдуть для всієї родини. Та й перед гостями не соромно буде поставити.

Для маринування найкраще відібрати тверді, але неодмінно соковиті, яблука. Якщо Ви прислухаєтеся до цієї поради, тоді результат Вас незмінно порадує.

Як приготувати мариновані яблука в банках на зиму.

яблука

Тару для маринування готують звичайним методом.

Яблука підбираємо такі, щоб помістилися в банку, не пошкоджені, ретельно миємо.

Після цього, плоди максимально щільно фасуються в банки і заливаються маринадом.

Тепер, головне знати як приготувати смачний маринад для яблук.

Для 1 л нашого маринаду потрібно підготувати: 500 г холодної води, 200 г цукру-піску, 1 стакан 9% оцту, сіль – за смаком, по 5 зерняток запашного перцю, гвоздики, кориці. У разі, коли Ваші яблучка кислуваті – цукру потрібно взяти більше на 120 г, а рідини – менше на 120 мл.

Спосіб приготування маринаду такий же як для будь-яких овочів або грибів: все разом закип’ятити, дати покипіти хвилин п’ять. Долити оцет. Коли знову закипить – вимкнути.

Стерилізуються заготовки з яблук в слабо киплячій воді не більше 5 хвилин – якщо банка літрова, а якщо її ємність 3 літри – то до півгодини. Потрібно дивитися, щоб вміст банки не кипів.

Через рекомендований час після стерилізації банки потрібно закатати.

УВАГА: щоб уникнути надмірного розм’якшення яблук, після пастеризації заготовку необхідно негайно охолодити.

Мариновані яблука – відмінне доповнення до страв з дичини, птиці, будь-якого м’яса або овочів. Так як в них високий вміст природних антиоксидантів, то рекомендується їх регулярно використовувати в їжу для профілактики від численних інфекційних захворювань і вірусів.