Мариновані стрілки часнику. Як маринувати стрілки і листя часнику на зиму – швидкий рецепт приготування.

Мариновані стрілки часнику, заготовлені разом з молодими зеленими листками, що не менше ніж самі зубки часнику зміцнять імунітет, допоможуть боротися з атеросклерозом і гіпертонією. Найчастіше їх просто викидають. Але дбайливі господині знайшли їм відмінне застосування – заготовляють їх про запас. У маринованому вигляді вони смачні надзвичайно, а приготування займе буквально хвилини. Просто спробуйте цей швидкий рецепт приготування.

Як маринувати стрілки часнику з молодим листям на зиму.

стрілки часнику

Ніжні, свіжі листочки і стрілочки наріжте на шматочки.

Бланшуємо 2 хв і, охолодивши під водою, укладаємо щільно в теплі банки, вливаємо киплячий маринад.

Для заливки маринаду: розчинені в 1 л води 50 грам солі і 50 г цукру – 2 хв. кип’ятимо. Дамо трохи охолонути і доллємо 100 грам 9% -го столового оцту.

Банки зі стрілками повинні бути залиті на 1,5 см нижче верху, простерилізуйте під кришками 5 хв, відразу закупорте.

Заготовки чудово зберігаються і просто в кімнаті, і в звичайній теплій коморі.

Взимку результат перевершить очікування. Пряні, запашні мариновані стрілки і листя часнику чудово поєднуються з сиром, яйцями, рибкою, м’ясом. Гарні вони під майонезом і смачні і зі сметаною … Вітаміни, задоволення і заряд енергії Ви отримаєте від цієї заготовки і ніякі зайві калорії Вам не страшні.