Мариновані помідори з чорнобривцями на зиму

Мариновані помідори з чорнобривцями на зиму

Сьогодні буду робити незвичайну і вельми оригінальну заготовку – мариновані помідори з чорнобривцями на зиму. Чорнобривці – це найпопулярніша  невибаглива квітка на наших клумбах.

Але мало хто знає, що ці квіти ще є і цінною спецією, яку часто використовують замість шафрану.

Помідори з чорнобривцями, закриті за таким рецептом на зиму, матимуть особливий пряний смак і аромат. А як здивуються гості, побачивши їх у банці з помідорами замість кропу. Мій покроково оформлений рецепт з фото допоможе і вам приготувати на зиму оригінальні і смачні мариновані помідори з чорнобривцями.

Інгредієнти:

Мариновані помідори з чернбрівцамі

  • помідори;
  • квіти і листя чорнобривців.

Розрахунок спецій для маринаду на 1 літр води:

Мариновані помідори з чернбрівцамі

  • 2 столові ложки цукру;
  • 1 столова ложка солі;
  • 1/2 чайної ложки оцтової есенції.

Як маринувати помідори з чорнобривцями на зиму

Для цього рецепта нам потрібно відібрати невеликі, щільні томати. Помити їх і чорнобривці дуже ретельно. Так само, потрібно вимити і простерилізувати банки і кришки. Я б порадила взяти літрові банки, але ви беріть на ваш розсуд.

У чисті банки, на дно, покласти по парі суцвіть і листочків чорнобривців, як на фото.

Мариновані помідори з чорнобривцями

Щільно, але акуратно наповнити банки помідорами. Зверху покласти ще по парі квіток і парі листя.

Мариновані помідори з чорнобривцями

Заливаємо наші заготовки з томатами окропом і даємо постояти хвилин 15. Потім, зливаємо цю воду в каструлю, додаємо сіль, цукор і доводимо до кипіння.

Отриманим маринадом заливаємо наші банки майже повністю, але так, щоб в кінці можна було зверху налити 1/2 чайної ложки оцтової есенції. Все, тепер просто закручуємо баночки чистими кришками, перевертаємо і закутуюємо до охолодження. Зберігати таку заготовку на зиму слід в прохолодному місці.

Мариновані помідори з чорнобривцями

Великий плюс такого способу заготовки помідорів полягає в тому, що не потрібно ніяких спецій. Ні кріп, ні часник чи хрін, нічого – крім чорнобривців. Хоча в цьому одночасно є і мінуси, для тих хто живе не в своєму будинку, томущо доведеться обривати клумби. ? У будь-якому випадку, обов’язково спробуйте цей спосіб, Ви не пошкодуєте.