Мариновані помідори – солодкі з морквяним бадиллям, покроковий рецепт на зиму з відео

Дозрівають помідори і прийшла пора робити домашні заготовки на зиму. Пропонуємо законсервувати помідори на зиму за рецептом: “Солодкі помідори з морквяним бадиллям”. Помідори виходять дуже дуже смачні. Розкриваємо всі секрети й тонкощі як маринувати помідори з морквяним бадиллям.

Консервація починається з того, що ставимо на плиту каструлю з водою.

Ретельно миємо помідори і морквяне бадилля.

У заздалегідь підготовлені банки укладаємо спочатку по 4 штучки морквяного бадилля, а потім наповнюємо банки помідорами.

Наповнені банки заливаємо окропом, накриваємо кришками і даємо постояти так 15-20 хвилин.

Приготування маринаду.

Рецепт маринаду для помідорів розрахований на 5 літрів води. Стільки маринаду повинно вистачити на чотири 3-х літрових банки.

На 5 літрів води даємо:

  • цукор – 20 столових ложок;
  • сіль – 5 столових ложок;
  • оцет 9% – 350 грам.

Через 15-20 хвилин – зливаємо воду з помідор назад в каструлю. Додаємо цукор, сіль і даємо закипіти. Коли маринад закипить – додаємо оцет. Даємо покипіти після закипання буквально одну хвилину. Знімаємо з вогню і повторно заливаємо наповнені помідорами банки.

Закриваємо кришками і закручуємо, накриваємо ковдрою і залишаємо в теплі до повного охолодження.

Домашня заготовка на зиму за рецептом “Мариновані помідори, солодкі з морквяним бадиллям” готова.

Хочете більше інформації – дивіться відео рецепт “Солодкі помідори” від Олени Тимченко.