Дозрівають помідори і прийшла пора робити домашні заготовки на зиму. Пропонуємо законсервувати помідори на зиму за рецептом: “Солодкі помідори з морквяним бадиллям”. Помідори виходять дуже дуже смачні. Розкриваємо всі секрети й тонкощі як маринувати помідори з морквяним бадиллям.
Інгредієнти: Бадилля морквяна, Вода, Оцет, Помідори, Сіль, Цукор
Консервація починається з того, що ставимо на плиту каструлю з водою.
Ретельно миємо помідори і морквяне бадилля.
У заздалегідь підготовлені банки укладаємо спочатку по 4 штучки морквяного бадилля, а потім наповнюємо банки помідорами.
Наповнені банки заливаємо окропом, накриваємо кришками і даємо постояти так 15-20 хвилин.
Приготування маринаду.
Рецепт маринаду для помідорів розрахований на 5 літрів води. Стільки маринаду повинно вистачити на чотири 3-х літрових банки.
На 5 літрів води даємо:
- цукор – 20 столових ложок;
- сіль – 5 столових ложок;
- оцет 9% – 350 грам.
Через 15-20 хвилин – зливаємо воду з помідор назад в каструлю. Додаємо цукор, сіль і даємо закипіти. Коли маринад закипить – додаємо оцет. Даємо покипіти після закипання буквально одну хвилину. Знімаємо з вогню і повторно заливаємо наповнені помідорами банки.
Закриваємо кришками і закручуємо, накриваємо ковдрою і залишаємо в теплі до повного охолодження.
Домашня заготовка на зиму за рецептом “Мариновані помідори, солодкі з морквяним бадиллям” готова.
Хочете більше інформації – дивіться відео рецепт “Солодкі помідори” від Олени Тимченко.