З помідорів сорту “медова крапля” можна зробити цікаву та смачну заготовку. Плоди мають приємний пряний смак та аромат, тому точно сподобаються всім, хто любить томати. Приготувати таку консервацію дуже просто. І зараз ви дізнаєтеся, як це зробити.
Інгредієнти: Базилік, Болгарський перець, Ванільний цукор, Зелень петрушки, Кріп, Оцет, Помідори, Сіль, Цукор, Часник
Отже, вам необхідні наступні інгредієнти:
- помідори медова крапля – 1 кг (з такої кількості вийде 4 баночки об’ємом 0,5 літра);
- болгарський червоний перець – 300 грамів;
- петрушка, кріп, базилік – по 1-му пучку;
- часник – 2 невеликі головки.
Також вам треба буде приготувати заливку (цієї кількості інгредієнтів вистачає на півлітрову банку. Тобто скільки у вас банок, на стільки треба помножити кількість всіх інгредієнтів, окрім води):
- цукор – 2 чайні ложки;
- сіль – 0,5 чайної ложки;
- оцет – 2 чайні ложки;
- вода – 1,2 літра (кількість води на 4 банки по півлітра).
Як маринувати помідори “медова крапля” на зиму.
Спочатку треба відібрати тільки стиглі пружні плоди без пошкоджень та добре вимити.
Далі візьміть перець. Найкращим вибором будуть плоди червоного кольору, але якщо таких немає – підійде зелений, оранжевий чи жовтий.
Перець необхідно вимити, прибрати насіння, плодоніжки та порізати на 4 частини.
Часник почистіть від шкірки та поріжте на шматочки, а зелень просто помийте.
Далі добре вимийте і посушіть банки, а потім починайте наповнювати їх інгредієнтами.
На дно покладіть трохи пряної зелені.
Далі викладіть шар помідорів, а на них розкладіть шматочки перцю.
Потім покладіть ще один шар помідорів, на них перець. Викладайте так овочі до самого верху банки.
Поки ви складаєте інгредієнти в банку – поставте кип’ятитися воду. Потім залийте овочі окропом та лишить на 10 хвилин.
Після цього воду треба злити та ще раз закип’ятити. Тим часом покладіть в банки по кілька шматочків часнику, додайте цукор, сіль, оцет.
Лишилося знову залити банки окропом, потім закрутити кришки та поставити банки догори дном на 15 хвилин. Завдяки такому перевертанню, сіль та цукор розмішаються і рівномірно розподіляться.
Тепер закрийте банки ковдрою та лишіть охолоджуватися.
Зберігати таку консервацію можна в будь-якому прохолодному місці: льох, підвал, кухонна шафа, комора.
Такі смачні помідори з перцем стануть окрасою столу та всім чудово смакуватимуть.