Існує безліч рецептів за якими можна консервувати помідори черрі на зиму, але цей – з морквяної бадиллям – підкорить всіх. Мариновані томати виходять дуже смачні. Морквяне листя додає заготовкам не повторну та своєрідну родзинку. Ще одна перевага такого способу маринувати помідори черрі полягає в тому, що заготовка робиться швидко, без стерилізації. А це економить і сили, і час, і ресурси. Про те, як приготувати дуже смачні мариновані помідори черрі з морквяним бадиллям я із задоволенням розповім зараз. Своїм досвідом поділюся, а пошагово оформлений фото-рецепт допоможе мені у цьому.
Інгредієнти: Бадилля морквяна, Вода, Оцет, Помідори, Сіль, Солодкий перець, Цибуля, Цукор, Часник
З розрахунку на 1 літрову банку нам знадобиться:
- помідори черрі – 700 гр;
- морквяна бадилля – 2 гілочки;
- цибуля – 2-3 кружечка;
- солодкий перець;
- часник – 1-2 зубчики;
- сіль – 1 ч.л.;
- цукор – 1 ст.л.;
- оцет 9% – 50 мл.
Як маринувати помідори черрі на зиму смачно та швидко
Консервування починаємо з того, що маленькі томати потрібно відокремити від гілочок таким способом, щоб на них не утворювалися тріщини. Їх поява, в подальшому, буде псувати зовнішній вигляд готового продукту. Ретельно промиваємо всі відібрані маленькі томати.
Тепер приступимо до укладання інгредієнтів в раніше підготовлені банки. На дно банки укладемо морквяне бадилля, потім, кладемо цибулю, перчик, часник і, в кінці, помідори.
Заливаємо покладене у банки окропом, накриваємо кришкою і залишаємо на 15-20 хвилин.
Після закінчення часу, зливаємо воду з банки. На основі цієї води, її у нас вийде близько 500 мл, готуємо розсол. Додаємо сіль, цукор, оцет. Доводимо розсол до кипіння, заливаємо в банки і закручуємо. Закручені таким чином банки необхідно перевернути в низ кришкою і укутати теплою ковдрою до повного охолодження.
Зберігати такі дуже смачні мариновані помідори черрі, найкраще, в темному, прохолодному місці.
А ось і відео-рецепт з ютуба, автор якого докладно висвітлює свій перевірений спосіб приготування маринованих помідорів з морквяним бадиллям.
Робіть заготовки легко і просто, а взимку їжте смачно і красиво! Смачного. ?