Мариновані помідори без стерилізації – покроковий рецепт з картинками як маринувати помідори в банках.

Рецепти маринованих помідорів у кожної господині свої. Та що не кажіть, а завжди хочеться спробувати законсервувати якимось іншим способом у надії, що по новому рецепту помідори будуть ще смачніші.  Як знаходяться ідеї оригінальних рецептів? Інколи випадково молоденька господиня переплутала інгредієнти чи їх кількість, а все одно вийшло дуже смачно. А інколи – методом творчих експериментів на кухні.

Та цей спосіб маринування помідорів перевірений і може сміливо використовуватись і досвідченими і юними кулінарними майстринями.

До вашої уваги – покроковий рецепт.

Стиглі свіжі томати

Склад цієї домашньої консервації елементарний:

  • червоні стиглі томати – стільки скільки влізе в 3-ьох літрову банку;
  •  2-3 середніх зубки часнику;
  • 1-2 парасольки кропу;
  • 6-10 горошин чорного перцю;
  • 2-3 лаврових листочки.

Найперше, що потрібно зробити це – приготувати
кисло-солодкий маринад для помідор, який складається з:

  • солі – 1 ст.л.;
  • цукру – 100 гр.;
  • оцту 9% – 150 мл.;
  • 1 літру води.

Як маринувати помідори на зиму без стерилізації.

Відібрані помідорчики промити та відсортувати за розміром. Буде дуже добре, якщо вони однаково промаринуються та й гарненько будуть виглядати у тарілці – ці, схожі одне на одного, плоди.

Мариновані помідори в банках

Кладемо акуратно помідорчики у банки.

Зверху засовуємо поглибше спеції, що вказані у рецепті.

Мариновані помідори з часником

Закип’ячуємо воду, заливаємо у банки з помідорами.

Мариновані помідори з часником

Зоставляємо на  15-20 хвилин із накритими кришками. Ця процедура замінює потрібну стерилізацію томатів. У цей час займіться підготуванням кисло-солодкої заливки.

Мариновані помідори без стерилізації

Маринадну заливку готуємо на киплячій воді.  Всипте усі належні за рецептом компоненти  у каструлю, крім оцту. Перемішуємо та через хвилинку доливаємо потрібну кількість оцту. Зоставте на найменшому вогні ще на деякий час, щоб можна було заливати маринад ще киплячим у наповнені банки, з яких швиденько злити першу рідину.

Щоб не обпектись та не розлити воду, притримуйте кришку, трохи здвинувши її набік. Як правило, через 20 хвилин томати вже вбирають в себе високу температуру і рідина зовсім не гаряча. Для таких моментів можете використати кришку із дірочками, яку можна придбати на базарі чи у спеціалізованому магазині.

Мариновані помідори без стерилізації

Зливши воду, примніть приправи та кріп, якщо вони намагались вислизнути із банки. Тепер наповнюємо ємність гарячою заливкою. Накривайте кришками та закручуйте спеціальною машинкою, яка є у кожної господині.

Мариновані помідори закручуємо машинкою

Зберігати такі заготовки можна досить просто – у квартирі, на балконі, у коморі чи погребі, як вам зручно.

Ми впевнені, що описаний тут процес консервації томатів дійсно простий. Притримуйтесь детального рецепту з фотоілюстраціями і консервуйте в своє задоволення. Стигле, червоне літечко у ваших заготовках – то смакота для усієї родини.  Помилуйтеся ними – такі гарні, рівненькі помідорчики у поєднанні з часником і спеціями, в кисло-солодкому маринаді поїдяться з апетитом .

Мариновані помідори без стерилізації

Збережіть закладку із цим способом приготування маринованих помідорів без стерилізації. А якщо ви вже спробували наш рецепт, залишайте відгуки і діліться своїми враженнями.