Мариновані огірки з лимонною кислотою – це дуже цікава заготовка з м’яким смаком. Її легко приготувати, оскільки для рецепту не потрібні ніякі особливі інгредієнти.
Інгредієнти: Вода, Кріп, Лимонна кислота, Листя вишні, Листя хрону, Огірки, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець мелений
Ця кількість продуктів розрахована на 2-літрову банку. Отже, треба підготувати:
- кріп;
- листя вишні;
- листя хрону;
- часник;
- воду – 1 літр (для маринаду);
- чорний перець мелений;
- 70 грамів цукру-піску;
- 15 грамів кислоти лимонної;
- 30 грамів солі.
Як маринувати огірки з лимонною кислотою на зиму
Спочатку помийте овочі та зелень.
Далі зріжте з огірків хвостики, перемішайте їх з зеленню та покладіть в банку.
Після цього доведіть воду до кипіння, налийте її в банки і чекайте 18-20 хвилин.
Тим часом приготуйте маринад. Для цього візьміть 1 літр води, додайте сіль, перець, цукор, лимонну кислоту та доведіть до кипіння. Потім злийте з банки воду і залийте туди маринад. Почекайте, доки заготовка стане теплою, потім знову вилийте маринад в каструлю, знову доведіть до кипіння, залийте в банки і можна закочувати їх кришками.
Далі поставте банки догори дном та закрийте їх ковдрою. Лишіть в такому вигляді до повного вистигання. Потім переставте заготовки для зберігання в комору, льох або кухонну шафу. Такі огірочки точно сподобаються вашій родині і гостям.