Мариновані огірки з лимонною кислотою на зиму

Мариновані огірки з лимонною кислотою – це дуже цікава заготовка з м’яким смаком. Її легко приготувати, оскільки для рецепту не потрібні ніякі особливі інгредієнти.

Ця кількість продуктів розрахована на 2-літрову банку. Отже, треба підготувати:

  • кріп;
  • листя вишні;
  • листя хрону;
  • часник;
  • воду – 1 літр (для маринаду);
  • чорний перець мелений;
  • 70 грамів цукру-піску;
  • 15 грамів кислоти лимонної;
  • 30 грамів солі.

Як маринувати огірки з лимонною кислотою на зиму

Спочатку помийте овочі та зелень.

Мариновані огірки з лимонною кислотою

Далі зріжте з огірків хвостики, перемішайте їх з зеленню та покладіть в банку.

Мариновані огірки з лимонною кислотою

Після цього доведіть воду до кипіння, налийте її в банки і чекайте 18-20 хвилин.

Тим часом приготуйте маринад. Для цього візьміть 1 літр води, додайте  сіль, перець, цукор, лимонну кислоту та доведіть до кипіння. Потім злийте з банки воду і залийте туди маринад. Почекайте, доки заготовка стане теплою, потім знову вилийте маринад в каструлю, знову доведіть до кипіння, залийте в банки і можна закочувати їх кришками.

Мариновані огірки без оцту

Далі поставте банки догори дном та закрийте їх ковдрою. Лишіть в такому вигляді до повного вистигання. Потім переставте заготовки для зберігання в комору, льох або  кухонну шафу. Такі огірочки точно сподобаються вашій родині і гостям.