Мариновані огірки з карі і цибулею на зиму – як маринувати огірки в банках

Гостро-солодкі мариновані огірочки – це дуже смачна закуска, яку можна легко і швидко приготувати. Таку консервацію обов’язково треба мати в домі, щоб доповнити зимовий стіл чимось цікавим та смачним.

Для приготування треба взяти:

  • огірки – 3 кілограма;
  • цибуля – 6 штук великого розміру;
  • сіль – 3 столові ложки.

Також необхідно приготувати маринад, який складається з наступних інгредієнтів:

  • води – 600 мілілітрів;
  • цукру – 0,5 кілограма;
  • карі – 1 столова ложка;
  • оцту – 200 мілілітрів;
  • меленого чорного перцю – 1 чайна ложка;
  • гострого червоного меленого перцю – 1 чайна ложка.

Приправи для маринаду

Як маринувати огірки з оцтом, карі і цибулею на зиму

Треба взяти огірки, обрізати кінчики та покласти на кілька годин в холодну воду. Так роблять, щоб вони виглядали свіжими і не зморщеними. Тому подібні процедури з холодною водою необхідні в тому випадку, коли огірки збирали в спеку або збираються консервувати аж на наступний день.

Заготовки з огірків з каррі

Далі огірки треба злити, порізати широкими кружальцями, додати до них кільця цибулі та перемішати з сіллю.

Також необхідно зварити маринад і дати йому охолонути.

Варимо маринад для огірків

Через три години треба злити з огірків сік, викласти їх в банки та залити маринадом.

Огірки мариновані з каррі

Стерилізуйте банки 20 хвилин.

стерилізуємо огірки

З такої кількості інгредієнтів повинно вийти приблизно 8 півлітрових баночок.

Мариновані огірки з каррі і цибулею

Якщо на вулиці спекотно, варто зберігати ці заготовки в льоху, де достатньо прохолодно. Бо якщо вони знаходитимуться в приміщенні, де температура повітря достатньо висока, то сік, а відповідно, і самі огірки, можуть стати більш кислими. Взимку заготовки можна зберігати в кухонній шафі чи коморі.

Мариновані огірки з каррі і цибулею