Мариновані огірки з гірчицею на зиму

Мариновані огірки з гірчицею на зиму

Для консервування огірків на зиму господині використовують найрізноманітніші рецепти. Крім класичних спецій, заготовки роблять з самими різними добавками. Наприклад, з куркумою, тархуном, лимонною кислотою замість оцту, з томатом або кетчупом. Сьогодні я пропоную ще один незвичайний, але перевірений на власному досвіді рецепт. Буду робити на зиму мариновані огірки з гірчицею. Для цієї заготовки завжди намагаюсь відібрати огірочки маленькі. А що ж робити, якщо у вас вже не огірочки, а великі огірки? Звичайно ж, і їх теж можна маринувати в гірчичному соусі! Мій покроково оформлений рецепт з фото стане в нагоді в обох випадках.

Щоб приготувати цю заготовку нам знадобляться:

Мариновані огірки з гірчицею на зиму

  • огірки;
  • сіль;
  • цукор;
  • мелений чорний перець;
  • часник;
  • соняшникова олія;
  • оцтова кислота;
  • суха гірчиця.

Як маринувати огірки з гірчицею на зиму

Огірки миємо й залишаємо відмокати у воді на дві-три години.

Огірки мариновані з гірчицею в банках

Для маринаду збираємо необхідні продукти. У миску кладемо спочатку сухі компоненти: цукру і солі – по 2 столові ложки, сухої гірчиці – 1 столову ложку, чорного перцю – 1 чайну ложку, подрібненого часнику – 1 столову ложку.

Мариновані огірки з гірчицею на зиму

Перемішуємо. Наливаємо по 150 мл рафінованої олії та дев’ятивідсоткової оцтової кислоти. Перемішуємо, щоб цукор і сіль почали розчинятися.

Мариновані огірки з гірчицею на зиму

Помиті огірки обрізаємо, розрізаємо на чотири частини кожен, складаємо в неметалевий посуд.

Огірки мариновані з гірчицею в банках

Цим гострим маринадом заливаємо розрізані на часточки огірки. Три години тримаємо в маринаді, перемішуючи час від часу.

Мариновані огірки з гірчицею на зиму

Не варто турбуватися, що маринаду мало і сіль з цукром розчинилися не в повному обсязі. Огірки пустять сік і все розчиниться.

Огірки мариновані з гірчицею в банках

Через три години кладемо четвертинки огірків у підготовлену чисту тару і заливаємо холодним маринадом. Літрові банки стерилізуємо, накривши кришками, 20-30 хвилин.

Мариновані огірки з гірчицею на зиму

Герметично закриваємо кришками, перевертаємо, замотуємо теплим пледом і залишаємо остигати. Зберігати приготовлені з гірчицею огірки в домашніх умовах можна просто в темному місці – без холодильника.

Мариновані огірки з гірчицею на зиму

Зауважу, що такий гірчичний маринад можна використовувати для приготування гострих малосольних огірків. Цілі невеликі огірочки вже через 2-3 години будуть готові.