Мариновані огірки в гірчичному соусі - часточками

Мариновані огірки в гірчичному соусі – часточками

Традиційно, мариновані огірки заготовляють на зиму в банках цілими. Але сьогодні я буду робити смачні мариновані часточками огірки в гірчичному соусі. Цей рецепт дає можливість використати огірки різних розмірів і радувати себе та близьких незвичайним смаком знайомих овочів. Варто звернути увагу на цей цікавий і по-справжньому легкий рецепт ще й тому, що такі мариновані огірки в гірчичному соусі виходять в міру гостренькі та, разом з тим, смачні і ніжні. Рецепт з покроково зробленими фото дасть можливість вам самостійно зробити таку заготовку в домашніх умовах.

Для 8,5-9 літрів огірків в гірчичному соусі потрібні наступні продукти:

  • 8 кг огірків;
  • 2 склянки цукру;
  • 2 склянки соняшникової олії:
  • 2 склянки 9-ти відсоткового оцту;
  • 6 ст. л. солі;
  • 4 ст. л. порошку гірчиці;
  • 4 ст. л. часнику;
  • 4 ч. л. чорного меленого перцю.

Зазначену кількість продуктів можна зменшити або збільшити, дотримуючись пропорції.

Як маринувати огірки в гірчичному соусі часточками

Помиті огірки порізати уздовж, щоб шматочки мали приблизно однакові розміри.

Мариновані часточками огірки в гірчичному соусі

Маленькі плоди досить розрізати на чотири частини, великі поперек, а потім уздовж. Після цього, в ємність з огірками треба додати спеції і все добре перемішати.

Мариновані часточками огірки в гірчичному соусі

Замариновані овочі повинні пустити якомога більше соку. Для цього, їх настоюють близько 3 годин, перемішуючи кожні півгодини.

Мариновані часточками огірки в гірчичному соусі

Через 3 години огірочки розкладають в чисті скляні банки, заливши гірчичним соусом (соком з приправами з ємності, в якій вони стояли), накривають металевими кришками і ставлять в ємність з водою.

Мариновані часточками огірки в гірчичному соусі

Півлітрові банки стерилізують чверть години, літрові – 20 хвилин. Час засікає після того, як вода почне кипіти.

Після варіння банки з заготовками закривають закаточним ключем і перевертають догори дном.

Мариновані часточками огірки в гірчичному соусі
Ці незвичайні мариновані огірки відмінно підходять до традиційних слов’янських гарнірів з картоплі, але їх можна подавати і як закуску на святковий стіл.

Мариновані часточками огірки в гірчичному соусі

Такі мариновані огірки в гірчичному соусі краще зберігати в темному прохолодному місці, але і в умовах квартири заготовки стоять достатньо добре.