Традиційно, мариновані огірки заготовляють на зиму в банках цілими. Але сьогодні я буду робити смачні мариновані часточками огірки в гірчичному соусі. Цей рецепт дає можливість використати огірки різних розмірів і радувати себе та близьких незвичайним смаком знайомих овочів. Варто звернути увагу на цей цікавий і по-справжньому легкий рецепт ще й тому, що такі мариновані огірки в гірчичному соусі виходять в міру гостренькі та, разом з тим, смачні і ніжні. Рецепт з покроково зробленими фото дасть можливість вам самостійно зробити таку заготовку в домашніх умовах.
Інгредієнти: Гірчиця, Огірки, Оцет, Сіль, Соняшникова олія, Цукор, Часник, Чорний перець мелений
Для 8,5-9 літрів огірків в гірчичному соусі потрібні наступні продукти:
- 8 кг огірків;
- 2 склянки цукру;
- 2 склянки соняшникової олії:
- 2 склянки 9-ти відсоткового оцту;
- 6 ст. л. солі;
- 4 ст. л. порошку гірчиці;
- 4 ст. л. часнику;
- 4 ч. л. чорного меленого перцю.
Зазначену кількість продуктів можна зменшити або збільшити, дотримуючись пропорції.
Як маринувати огірки в гірчичному соусі часточками
Помиті огірки порізати уздовж, щоб шматочки мали приблизно однакові розміри.
Маленькі плоди досить розрізати на чотири частини, великі поперек, а потім уздовж. Після цього, в ємність з огірками треба додати спеції і все добре перемішати.
Замариновані овочі повинні пустити якомога більше соку. Для цього, їх настоюють близько 3 годин, перемішуючи кожні півгодини.
Через 3 години огірочки розкладають в чисті скляні банки, заливши гірчичним соусом (соком з приправами з ємності, в якій вони стояли), накривають металевими кришками і ставлять в ємність з водою.
Півлітрові банки стерилізують чверть години, літрові – 20 хвилин. Час засікає після того, як вода почне кипіти.
Після варіння банки з заготовками закривають закаточним ключем і перевертають догори дном.
Ці незвичайні мариновані огірки відмінно підходять до традиційних слов’янських гарнірів з картоплі, але їх можна подавати і як закуску на святковий стіл.
Такі мариновані огірки в гірчичному соусі краще зберігати в темному прохолодному місці, але і в умовах квартири заготовки стоять достатньо добре.