Мариновані огірки в банках зі стерилізацією – рецепт як маринувати огірки на зиму.

Квашені огірки не усім людям до смаку. Інша справа – мариновані, вони мають більш витончений аромат спецій, хрусті й у міру тверді. Пропонуємо до вашої уваги простий рецепт домашньої огіркової консервації. Заготовлені таким способом огірочки, сподобаються вибагливим гурманам та не перебірливим членам вашої родини.

Яке задоволення збирати огірочки на власній ділянці. Ви із вдячністю нагинаєтесь до кожного кущика, розгортаєте листя, а там – гарні плоди вам посміхаються. От саме із таких, щойно зібраних огірків, консервування буде дуже вдалим. Ви можете маринувати й ті овочі, що зранку купили на базарі. Та у такому разі треба залити огірки холодною водою. Так вони повинні постояти від 1-ої до 2-х годин.

Потім огірочки перемийте та складіть у велику ємність. Уважно переберіть, відкидаючи перестиглі плоди. Хвостики та вершечки з обох боків позрізуйте. Усі підготовлені огірки ошпарте водою, що тільки-но закипіла.

Як маринувати огірки в банках зі стерилізацією.

маринуємо огірки

Простерилізуйте банки та починайте вкладати на дно спеції.
Киньте 2-3 зернини перців –  запашного та гіркого чорного, лаврові листочки 2 шт., гвоздику 2-3 шт., зубчики часнику 1-2 шт. у порізаному вигляді, 2 молоденьких листочки хрону, кріп з парасолькою, листя смородини й вишні. Слідкуйте, щоб загальної маси зелені було близько 15 грамів. Половину зелені залишайте на дні банки, а іншу частину – між огірками та зверху.

Як ви вже закінчите із викладуванням огірків та зелені, можна заготовку залити гарячим маринадом (як його приготувати, перегляньте на іншій сторінці – натисніть тут ).

Банки накрити металевими кришками і відправити на стерилізацію. Необхідний час стерилізації для 1-л банок 8-10 хвилин, а для 3-х літрових- 18-20 хвилин. Зважте на те, що початок стерилізації рахується від моменту закипання води у широкій каструлі, де стоять заготовки. Після цього вимкніть вогонь та акуратно вийміть банки. Закатайте кришками й переверніть заготовки. Зверху вкрийте теплою ковдрою чи чим-небудь, для того, щоб банки якомога довше тримали високу температуру.

Ось і весь рецепт маринованих огірків – просто та й не займає багато часу. Якщо ви лише починаєте вдаватись у подробиці успішного консервування, то беріть цю пораду для наступного урожаю овочів. Адже, свої домашні заготовки – самі смачні й бажані.

Додавайте кисленькі мариновані огірочки до страв із м’яса та риби, з картоплі та макаронних виробів. А також – до грибів, твердого сиру та кришіть у розсольник. Та й сам по собі маринований огірочок доцільний до свят чи у звичайні дні.

Можливо, вас зацікавить ще такий рецепт про заготівлю хрустких маринованих огірків на зиму, про який розповідається у даному відео.