Мариновані огірки без стерилізації – рецепт заготовки на зиму

Приготування заготовки відбувається без стерилізації. Мариновані огірки виходять хрусткими, дуже смачними і дивно красивого смарагдового кольору.

Як маринувати огірки без стерилізації.

огірки

Невеликі міцні огірочки витримати 4 годинки в чистій прохолодній водичці.

Потім, відрізати у них обидва кінчика і скласти в відповідного розміру посуд з кришкою.

Закип’ятити багато води і залити нею огірки.

Зверху на бак встановити кришку, а потім, укутати з усіх боків великою теплою ковдрою.

Поки огірки проходять теплову обробку, необхідно простерилізувати банки і зварити маринад.

Щоб приготувати смачний маринад для огірків потрібно мати на 10 л рідини цукру і солі – по 1 банці об’ємом в 0,5 л, есенції – 5 ст. л. Всі складові закип’ятити, після чого додати оцет і знову хай закипить.

Коли вода, в якій знаходяться огірки, охолоне до кімнатної температури, овочі потрібно витягнути і розподілити по підготовленим банкам.

В наповнені банки, разом з огірками, покласти спеції: половинку болгарського перцю, 4 часникових зубчики і кілька горошин чорного перцю. Цю кількість даємо на банку обсягом в 3 літри.

Залишається долити заготовки киплячим маринадом, закупорити, перевернути і накрити товстою периною або подушками.

В комору огірки можна переставляти, коли вони повністю охолонуть.

Мариновані огірки без стерилізації – пікантна домашня заготовка, яка відмінно йде під міцні напої. Хрусткі огірочки, також, дуже гарні для приготування перших страв – наваристих солянок і розсольників.