Мариновані кабачки з яблуками і морквою на зиму – оригінальний рецепт заготовки і маринаду.

Мариновані кабачки з яблуками і морквою заготовлені на зиму по цьому оригінальному рецепту, напевно, спочатку зацікавлять господиню своїм красивим видом і незвичайним рецептом маринаду, а потім вже сподобаються домашнім і гостям своїм дивно приємним смаком.

кабачки

Консервування кабачків починаємо з того, що потрібно взяти наймолодші кабачки без насіння, яблука кисло-солодкого сорту і яскраво забарвлену моркву. Брати їх потрібно в рівних частинах або за власним бажанням.

Яблука нарізати акуратними часточками, кабачки – кружками або напів кругами (можете навіть вирізати зірочками), морква – косими кружечками.

Овочі, плоди та коренеплоди укласти шарами або в довільному порядку в трилітрові чисті банки.

Для цієї незвичайної домашньої заготовки будуть потрібні і незвичайні спеції: листя лактинідії і лимонника. У кожну банку їх можна покласти по кілька штук.

Далі, всю цю незвичайну і яскраву заготовку, залити таким же незвичайним маринадом, природно, киплячим.

Маринад потрібно приготувати з яблучного соку (2 гранованих стакани), артезіанської води (500 мл), рідкого світлого меду (50 мл), солі (1,5 ст. л.).

Залив маринад під самий верх банки, швидко їх закупорити і вкрити теплою ковдрою для одночасної своєрідної стерилізації та поступового повного остигання смачної маринованої закуски.

Кабачки, мариновані за цим оригінальним рецептом на зиму, йдуть за столом просто на ура! Особливо гарні вони під запечений свинячий окіст або жирного різдвяного гусака. Освойте приготування, і ця оригінальна заготівля з кабачків стане кращою закускою за Вашим столом.