Мариновані кабачки на зиму – особливий рецепт заготовки: кабачки з буряком.

Мариновані кабачки з буряком, точніше – буряковим соком, приготовані за цим особливим рецептом, відрізняються своєрідним оригінальним смаком і красивим видом. Сік червоного буряка надає їм красивий відтінок, а, завдяки зазначеним в рецепті спеціям, заготівля з кабачків набуває дивовижного аромату.

Як маринувати кабачки швидко, смачно і красиво.

кабачки

Для цієї оригінальної заготовки потрібно брати тільки молоді кабачки, в яких відсутні великі насіння. Перестиглі великі овочі не годяться.

У молодих кабачків видалити шкірку. Потім нарізати їх на невеликі часточки і скласти в банки. Часточки можуть бути будь-якої форми і розміру.

Після цього приступаємо до приготування заливки – маринаду, для якої знадобляться 500 г соку з червоного буряка, 1 столова ложка (30 г) солі, і на кінчику ножа лимонної кислоти (3 г) і аскорбінки (2 г). Зі спецій потрібно взяти 2 столові ложки насіння коріандру.

Всі перераховані для заливки інгредієнти помістити в ємність і закип’ятити.

Потім, заливаємо гарячою заливкою підготовлені кабачки і залишаємо їх на 3-5 хвилин в заливці.

Потім, зливаємо маринад і знову кип’ятимо його, після чого знову заливаємо кабачки на 3-5 хвилин.

Процедуру повторюємо ще раз і відразу закочуємо кабачки.

Банки перевертаємо і вкутуємо. Коли банки повністю охолонуть, їх виносять на холод для зберігання.

Мариновані кабачки з буряком відрізняються своєрідним смаком і можуть бути використані в якості оригінальної закуски. А можуть, використовуватися як інгредієнти для приготування більш складних страв, зокрема, салатів і гарнірів.