Більшості господинь подобається маринувати на зиму тоненькі огірки невеликого розміру, які називаються корнішонами. Цей покроковий рецепт, саме для них. Він допоможе легко приготувати в домашніх умовах гострі та хрусткі особливі огірочки.
Інгредієнти: Вода, Гірчиця, Корінь хрону, Кріп, Лавровий лист, Огірки, Оцет, Перець гіркий, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
На смак вони дуже нагадують магазинні. Покрокові фото, що супроводжують рецепт значно полегшать процес готування заготівлі.
Необхідні інгредієнти:
- корнішони (або маленькі огірочки);
- часник;
- гострий перець;
- хрін (1 корінь);
- суцвіття кропу;
- лавровий лист;
- насінини гірчиці;
- перець чорний горошком;
- гострий перчик;
- сіль;
- цукор;
- оцет.
Як маринувати корнішони на зиму
Свіжі огірки слід помити та посортувати за розміром, щоб було зручніше складати в банки.
Банки треба помити господарським милом або содою. Цей рецепт не вимагає їх попереднього стерилізування, а ось кришки варто 5 хвилин покип’ятити в каструлі з водою.
Далі необхідно почистити, помити та порізати часточками корінь хрону, гострий перчик і часник.
Краще взяти 700-грамові банки, на дно яких необхідно поставити: 1 суцвіття кропу, 3-4 колечка гострого перцю, 4-5 порізаних зубчиків часнику, 7-10 кілець кореня хрону, 1 лавровий листок, 1 ч. л. насінин гірчиці, 5 горошин чорного перцю. Потім на ці складники треба викласти огірки.
Потім зверху слід насипати 1,5 ч. л. солі, 2,5 ч. л. цукру та налити 30 мл оцту 9%.
Тепер майбутню заготівлю можна ставити в велику каструлю для стерилізування. На її дно необхідно поставити кухонний рушник, і лише тоді банки, накриті стерилізованими кришками. Воду в каструлю необхідно наливати дуже акуратно до рівня банок. Час для стерилізації визначається розміром банки: 700 мл – 20 хв, 1 л – 25 хв та 1,5 л – 30 хв.
В окремій каструлі треба закип’ятити чисту воду і залити нею корнішони.
Після стерилізації банки слід закатати кришками та залишити перевернутими до охолодження.
Зберігати заготівлю маринованих корнішонів необхідно в прохолодному місці. Взимку, вони нагадуватимуть літні дні, а їх яскравий гострий смак зігріє.
Просте приготування смачних маринованих корнішонів на зиму дозволить не купляти їх в магазині, тому що на смак вони нічим не відрізняються.