Мариновані хрусткі корнішони – рецепт з фото

Більшості господинь подобається маринувати на зиму тоненькі огірки невеликого розміру, які називаються корнішонами. Цей покроковий рецепт, саме для них. Він допоможе легко приготувати в домашніх умовах гострі та хрусткі особливі огірочки.

На смак вони дуже нагадують магазинні. Покрокові фото, що супроводжують рецепт значно полегшать процес готування заготівлі.

Мариновані хрусткі корнішони

Необхідні інгредієнти:

  • корнішони (або маленькі огірочки);
  • часник;
  • гострий перець;
  • хрін (1 корінь);
  • суцвіття кропу;
  • лавровий лист;
  • насінини гірчиці;
  • перець чорний горошком;
  • гострий перчик;
  • сіль;
  • цукор;
  • оцет.

Як маринувати корнішони на зиму

Свіжі огірки слід помити та посортувати за розміром, щоб було зручніше складати в банки.

Банки треба помити господарським милом або содою. Цей рецепт не вимагає їх попереднього стерилізування, а ось кришки варто 5 хвилин покип’ятити в каструлі з водою.

Далі необхідно почистити, помити та порізати часточками корінь хрону, гострий перчик і часник.

Мариновані хрусткі корнішони

Краще взяти 700-грамові банки, на дно яких необхідно поставити: 1 суцвіття кропу, 3-4 колечка гострого перцю, 4-5 порізаних зубчиків часнику, 7-10 кілець кореня хрону, 1 лавровий листок, 1 ч. л. насінин гірчиці, 5 горошин чорного перцю. Потім на ці складники треба викласти огірки.

Мариновані хрусткі корнішони

Потім зверху слід насипати 1,5 ч. л. солі, 2,5 ч. л. цукру та налити 30 мл оцту 9%.

Тепер майбутню заготівлю можна ставити в велику каструлю для стерилізування. На її дно необхідно поставити кухонний рушник, і лише тоді банки, накриті стерилізованими кришками. Воду в каструлю необхідно наливати дуже акуратно до рівня банок. Час для стерилізації визначається розміром банки: 700 мл – 20 хв, 1 л – 25 хв та 1,5 л – 30 хв.

Мариновані хрусткі корнішони

В окремій каструлі треба закип’ятити чисту воду і залити нею корнішони.

Мариновані хрусткі корнішони

Після стерилізації банки слід закатати кришками та залишити перевернутими до охолодження.

Мариновані хрусткі корнішони

Зберігати заготівлю маринованих корнішонів необхідно в прохолодному місці.  Взимку, вони нагадуватимуть літні дні, а їх яскравий гострий смак зігріє.

Мариновані хрусткі корнішони

Просте приготування смачних маринованих корнішонів на зиму дозволить не купляти їх в магазині, тому що на смак вони нічим не відрізняються.