Коли груш вродило багато і заготовлено вже і варення, і джем, і компот …, то може виникнути питання: що приготувати з груш ще? Мариновані груші! Ми зараз розглянемо незвичайний рецепт і Ви дізнаєтеся як закрити груші на зиму в домашніх умовах дуже оригінально і смачно.
Інгредієнти: Бадьян, Гвоздика, Груші, Запашний перець, Кориця, Лимонна кислота, Оцет, Цукор
І так, як маринувати груші вдома – покроково.
Для маринування підходять далеко не всі сорти груш. Слід віддавати перевагу соковитим, але твердим плодам.
Ретельно миємо фрукти, найкраще – в декількох водах.
Далі, слід визначитися: чи хочете ви замаринувати груші цілком або ж половинками. Якщо ми маринуємо груші цілком, то акуратно видаляємо плодоніжки, насіннєве гніздо, чашолистки, шкірку. Якщо маринуємо груші половинками, то спочатку знімаємо шкірку, потім розрізаємо вздовж навпіл і видаляємо серцевину.
Після цього, плоди занурюємо в холодну воду, щоб уникнути потемніння.
Поки груші лежать в воді, приготуємо маринад.
Наливаємо в каструлю 1 літр води, додаємо 300 грамів цукру, 0.4 гр. гвоздики, 0.8 гр. кориці, по 0.4 грама бадьяна і запашного перцю, і ставимо все на вогонь. Через 5-7 хвилин кипіння додамо 0.8 мл. оцтової есенції.
Поки готується маринад, бланшуємо (кип’ятимо) грушу в розчині лимонної кислоти (концентрація – 1%) протягом 2-7 хвилин.
Після цього перекладаємо груші в заздалегідь простерилізовані банки і заливаємо киплячим маринадом.
Заповнені банки стерилізуємо (3 л – 30 хвилин, 1 л – 20 хвилин, 0.5 л – 15 хвилин) і негайно закочуємо.
Тепер залишилося перевірити герметичність банок і укутати їх до повного охолодження.
Після всіх цих процедур, банки можна прибрати в прохолодне темне місце. Найкраще, якщо у вас є льох або комора, де вони будуть чекати своєї черги взимку. Заготовлені в домашніх умовах мариновані груші можуть бути як незвичайною закускою, так і стати пікантним доповненням до святкових страв з м’яса і птиці.