Мариновані груші на зиму – незвичайний рецепт як маринувати груші.

Цей незвичайний рецепт заготовки з груш з оцтом готувати легко, хоча і розтягнутий він за часом на два дні. Але справжніх любителів оригінального смаку це не злякає. Тим більше, що процес зовсім простий, а незвичайний смак маринованих груш – солодкий з кислинкою – урізноманітнить меню, здивує членів сім’ї і гостей.

Щоб приготувати такий компот з груш з оцтом потрібно мати:

  • 1,2 кг дрібних груш;
  • 1/4 л води;
  • 400 г цукру;
  • 500 г оцту;
  • 10 г кориці;
  • цедру лимона – одного.

Як маринувати груші на зиму

груші

Промиті, без серцевини груші нарізаємо і заливаємо підсоленою водою. Поки груші так мокнуть, вони не потемніють.

А ми зробимо маринад для груш. Для цього з’єднаємо всі зазначені в рецепті компоненти і закип’ятимо.

Додаємо в маринад вийняті з розсолу груші і варимо.

Коли плоди обм’якнуть – знімаємо з вогню і не виймаючи залишаємо для охолодження і просочення до наступного дня.

На завтра просто розкладаємо груші по підготовленим ємностям.

Беріть банки такого розміру, використання яких оптимально для Вашої родини. Якщо у Вас велика сім’я, беріть трьох літрові – їх стерилізуємо 25 хвилин, якщо маленька, то підійдуть літрові або навіть півлітрові. Їх простерилізувати потрібно вже тільки 20 і 15 хвилин відповідно.

Усе! Незвичайна заготовка з груш з оцтом готова. Закочуємо і прибираємо на збереження. Такі приготовані в домашніх умовах груші не треба тримати на холоді. У коморі вони будуть себе почувати просто чудово.

Використовуйте мариновані груші як закуску або десерт, коли будете пекти пироги, як начинку, до млинців або як підкажуть Ваші кулінарні фантазії.