Як чудово холодним зимовим днем відкрити баночку хрустких гострих огірочків. До м’яса – саме воно! Мариновані гострі огірки в соусі Халапеньо на зиму зробити легко. Одна з родзинок цієї заготовки в тому, що при консервуванні можна обійтися без стерилізації, що не може не радувати зайняту господиню. Якщо вас зацікавила запропонована мною заготовка, то покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам зробити гострі огірки Халапеньо правильно і не допустити помилок.
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Гострий соус, Кріп, Огірки, Оцет, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком
Перш ніж почати консервувати, нам потрібно підготувати:
- огірки свіжі невеликого розміру – близько 1,5 кг;
- вода – близько 4-5 ст.;
- гострий соус Халапеньо – 200 гр (можна замінити будь-яким іншим гострим соусом);
- сіль – 2 ст.л.;
- цукор – 1 ст.л.;
- оцет яблучний – 3/4 склянки;
- гвоздика – 6 шт.;
- перець горошком – 6 шт.;
- парасольки кропу – 3-6 шт.;
- часник – 2-3 зубки.
Як маринувати гострі огірки на зиму
Огірки миємо, відбираємо рівні плоди середньої величини, гострим ножем обрізаємо хвостики і заливаємо холодною водою. Так залишаємо їх в спокої на 3,5 години.
Тим часом треба приготувати банки та спеції, кріп, зубчики часнику. Викладаємо їх на дно підготовленої банки. Зверху туго складаємо огірочки. Закінчуємо упаковувати банку парасолькою кропу. Заливаємо заготовку окропом і залишаємо на 5-7 хвилин.
Через вказану кількість часу зливаємо воду в зручну ємність. Додаємо сіль, цукор, гострий томатний соус, оцтову кислоту. Відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння.
Заливаємо огірочки червоною ароматною рідиною і закручуємо спеціальним ключем банки.
Перевертаємо наші гострі огірки на кришки та накриваємо зверху рушником.
Після повного охолодження, баночки потрібно просто відправити в місце їх подальшого тривалого зберігання на зиму.
Взимку просто дістаємо наші смачні мариновані огірки в гострому соусі і подаємо їх до смаженої картоплі, м’яса, запіканок в якості оригінальної та хрусткої гострої закуски.