Мариноване овочеве асорті з помідорів, огірків, перцю та цибулі без стерилізації

Мариноване овочеве асорті з помідорів, огірків, перцю та цибулі без стерилізації

Для тих, хто небайдужий до зимових маринованих заготовок з овочів, пропоную цей простий покроковий рецепт. Ми сьогодні маринуємо асорті з різних, але самих популярних овочів. Це – мариноване овочеве асорті з помідорів, огірків, перцю та цибулі. Виходить така, здавалася би, проста заготовка і смачною, і привабливою. У своєму рецепті розкажу як приготувати смачне овочеве асорті на зиму, а покроково зроблені фото демонструють основні етапи приготування.

Інгредієнти на півлітрову банку:

  • по 2 штуки помідорів, огірків, перцю;
  • цибуля ріпчаста;
  • 2 колечка пекучого перцю;
  • лист лавровий;
  • парасолька кропу;
  • 2 часникових зубки;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 2 ч. ложки цукру;
  • 15 мл оцту 9%.

Як маринувати овочеве асорті на зиму

Перше, що потрібно зробити приступаючи до приготування, потрібно підготувати тару заготовки. Банки для овочевого асорті ставимо обробляти над парою або використовуємо інший зручний вам спосіб (в духовці, в мікрохвильовій печі). Не забуваємо і про кришки – їх теж стерилізуємо в окропі.

Всі овочеві компоненти для нашої консервації промиваємо і приступаємо до нарізки компонентів. Огірки «перетворюємо» в кружальця ?, а у перців видаляємо насіннєву коробочку і нарізаємо на смужки як на фото.

Мариноване овочеве асорті

Помідори ножем нарізаємо на дольки, цибулю – на кільця або ж півкільця.

На дно підготовленої тари викладаємо всі заявлені спеції, крім солі і цукру. Наповнюємо скляну банку нарізаними овочами. Заливаємо гарячим маринадом, для якого, в 200 мл води розчиняємо цукор і сіль, кип’ятимо та в кінці вливаємо столовий оцет. Банки з овочевим асорті закручуємо кришками.

Мариноване овочеве асорті

Ставимо банки під ковдру (рушник, шаль) на кришки для охолодження та пастеризації.

Мариноване овочеве асорті

Наше овочеве асорті на зиму готово!

Мариноване овочеве асорті

Після того, як мариноване овочеве асорті з помідорів, огірків, перцю та цибулі повністю охолоне, прибираємо банки у підпілля, камору або шафу для заготовок.