Смачне асорті з помідорів і перців в солодкому маринаді – універсальна заготовка, яка урізноманітнює щоденний раціон, зробивши його більш корисним. Така заготовка – це купа необхідних організму вітамінів в зимовий час. Асорті з помідорів і солодкого перцю доповнить страви, в яких потрібен приємний кисло-солодкий томатний смак. Простий рецепт з покроково зробленими фото допоможе швидко зробити таку заготовку навіть початківцям.
Інгредієнти, на 1 літрову банку:
- стиглі томати – скільки поміститься в банку;
- солодкий болгарський перець – 1-2 шт.;
- 8 горошин запашного перцю;
- 1 лавровий листок;
- 1 солодкий перець;
- 3 зубці часнику;
- парасолька кропу;
- 2 ст. ложки цукру;
- 1 ст. ложка оцту;
- 1 ст. ложка солі.
Як маринувати асорті з помідорів і перцю
Перше, що потрібно зробити, починаючи робити заготовку – помити томати і видалити плодоніжки. Вибирати для маринування слід тверді маленькі червоні плоди. Проткніть кожен зубочисткою, щоб при заливці окропом шкурка помідора не потріскалася.
Солодкий болгарський перець помити, видалити плодоніжки і розрізати на часточки.
Часник – очистити від шкірки.
Кріп з часником і спеціями викладаємо на дно заздалегідь підготовлених літрових банок.
Укладаємо щільно томати і часточки перцю в банки. Зверху помістимо парасольку кропу.
Помідори зі спеціями заливаємо киплячою водою. Треба дати трохи охолонути. Зливаємо акуратно воду назад в ємність та повертаємо на плиту для повторного закипання.
Тим часом, засипаємо на верх банки цукор, сіль і оцет. Знов закипівшою водою заливаємо наповнені банки з заготівлею і швидко закриваємо. Перевернувши асорті з помідорів і перцю верх денцем, укутуємо ковдрою на добу.
Прохолодне місце – оптимальний варіант для зберігання такої маринованої заготовки.
На завершення зазначу тільки одне, що таке просте та смачне літнє ароматне асорті з помідорів і перцю з’їдається миттєво.