Рецепт приготування овочевого асорті на зиму вартий вашої уваги. Це дуже просто, а покрокові фото стануть у пригоді, щоб добитися результату було легше і швидше.
Інгредієнти: Болгарський перець, Вода, Кабачки, Капуста білокачанна, Морква, Огірки, Оцет, Помідори, Сіль, Цибуля, Цукор, Часник
Мариновані овочі приготовані за цим рецептом ідеально підійдуть і до картоплі, і до будь-яких каш. Мало того, цю холодну зимову закуску з овочів можна подавати як окрему страву на будь-яке свято. Мариноване овочеве асорті – це хрусткі овочі, які взимку можуть легко замінити свіжі.
Зі складників слід приготувати: огірочки, капусту, помідори, кабачки, болгарський перець, моркву, цибулю та часник – співвідношення залежить від смакових вподобань.
Для маринаду на одну 3-х літрову банку знадобиться:
- 1,5 л води:
- цукру – 4 ст.л.;
- солі – 2 ст.л.;
- оцту 9% – 0,5 ст.
Як приготувати овочеве асорті на зиму
Для початку варто підготувати продукти. Слід зауважити, що помідори в заготівлю треба брати щільні, без тріщин, бо інакше вони в асорті не будуть цілими. Овочі необхідно помити, відрізати плодоніжки, почистити та нарізати: капусту – великими шматками, кабачки та моркву –кружальцями, перець – на 4 частини повздовж, часник – цілими зубчиками, цибулю – або цілою, або половинками.
Банки, в які будемо закладати овочі треба простерилізувати.
Потім у велику каструлю треба налити воду, так щоб вона, при зануренні в неї наповнених банок, в повному обсязі покривала їх. Після чого ставимо на вогонь. Трохи нижче на фото видно необхідну кількість води.
Далі треба швидко зайнятися приготуванням маринаду. Для цього в каструлю наливаємо воду та ставимо на вогонь, а потім додаємо до неї цукор, сіль, оцет і кип’ятимо.
Далі гарячим маринадом треба наповнити банки та накрити кришками.
Готові банки (чи банку) з овочами та маринадом ставимо у каструлю, де кипить вода та стерилізуємо протягом 15 хвилин.
Ретельно закатуємо та перевертаємо.
Закутані в теплий плед банки повинні простояти цілу добу.
Смачно приготоване мариноване овочеве асорті потрібно зберігати у темному, прохолодному місці.