Маринована цибуля швидко – легкий рецепт як маринувати цибулю в оцті для салату або просто як смачну закуску.

Домашня маринована цибуля – відмінна заготовка для тих, хто любить цибулю, але через її гіркоту, яка може дратувати шлунок, змушений відмовляти собі в такому корисному овочі. У мене є чудовий легкий домашній спосіб, як прибрати з цибулі зайву гостроту і дуже швидко приготувати апетитну і корисну мариновану закуску.

Як замаринувати цибулю в оцті.

цибулю кільцями

Отже, для початку, очищену цибулю ми наріжемо акуратними кільцями (кружечками).

Потім, нарізаний овоч потрібно обшпарити окропом, щоб видалити зайву гостроту.

Після цього, заливаємо кільця цибулі маринадом.

У моєму рецепті дуже зручно, що маринад можна приготувати за своїм смаком, тобто, покласти в нього всі компоненти в такій кількості, який смак маринаду Вам більше подобається. Залежно від цього цибуля вийде: кислою, солодкою або кисло-солодкою. Але обов’язкова умова цього рецепта полягає в тому, що до складу маринадної заливки повинен входити столовий оцет (можна яблучний, виноградний, винний), цукор і, звичайно ж, сіль. Я беру на ½ л води, ½ л 9% оцту, 2 столові ложки солі і 3 столові ложки цукру. Повторюся, що всі складові маринаду Ви можете сміливо брати на власний смак.

Наша маринований цибулька буде готова дуже швидко. Пікантну закуску можна подавати до столу вже через пару годин.

Використовувати замариновану кільцями цибулю, як я вже писала, можна в різних салатах або як самостійну закуску. Зберігається наша домашня заготовка з цибулі – на холоді (взимку) або ж просто в холодильнику. Час зберігання – не більше півтори – двох тижнів.