«Маринована цвітна капуста» – домашня заготовка на зиму: хороша закуска до м’яса і за святковим столом – швидкий, простий, покроковий рецепт

Маринована цвітна капуста це не тільки смачна, проста і корисна домашня заготовка на зиму, а й прекрасна прикраса і доповнення вашого святкового столу взимку, а приготувати її можна досить просто і швидко. Для приготування домашньої заготовки за цим рецептом на одну літрову банку нам буде потрібно:

  • Цвітна капуста – 700-800 г,
  • Гвоздика – 5-8 шт.,
  • Кориця – 1 ламаний шматочок або 1/2 чайної ложки,
  • червоний перець (гіркий) – 1 невеликий стручок,
  • лавровий лист – 1 шт.

Для бланшування цвітної капусти на 1 літр води:

  • Сіль – 10 г,
  • Лимонна кислота – 1 г,

Для приготування маринаду:

  • Вода – 1 літр,
  • Сіль – 50 г,
  • Оцтова кислота 80% концентрації – 15-18 г

А тепер, як приготувати кольорову капусту мариновану. Розпишемо всі дії покроково.

Цвітна капуста очищається від листочків і розрізається на окремі невеликі суцвіття, залишаючи 1-2 см стебла з грубою ніжкою.

Підготовлені суцвіття капусти миємо в тазику з холодною водою.

Виймаємо і даємо стекти воді.

Тепер кольорову капусту поміщаємо на 2-3 хвилини в каструлю з киплячим розчином для бланшування цвітної капусти.

Виймаємо друшляком і охолоджуємо під холодною проточною водою з крана.

Даємо воді стекти і перекладаємо суцвіття в заздалегідь підготовлені банки.

Додаємо зазначені в рецепті спеції.

Накриваємо металевими простерилізованими кришками.

Тепер на нас чекає приготування маринаду.

Приготування маринаду для цвітної капусти маринованої почнемо з того, що нагріємо в емальованій каструлі воду.

Коли вода закипить додаємо сіль і цукор як зазначено в рецепті домашньої заготовки і знову доводимо до кипіння.

Додаємо оцет і знову доводимо до кипіння і даємо покипіти 1-2 хвилини.

Банки з цвітною капустою заливаємо приготовленим киплячим маринадом.

Накриваємо кришками і поміщаємо в каструлю для стерилізації .

Після стерилізації банки виймаємо і закручуємо.

Перевертаємо нашу домашню заготовку догори дном і залишаємо так до повного охолодження.

Домашня заготовка, приготована за цим рецептом готова! Написано, начебто багато, але приготування не зайняло багато часу: все швидко і досить просто. Тепер, довгими зимовими днями ви зможете насолоджуватися не тільки спогадами про тепло і щедре літо.