Маринована цвітна капуста це не тільки смачна, проста і корисна домашня заготовка на зиму, а й прекрасна прикраса і доповнення вашого святкового столу взимку, а приготувати її можна досить просто і швидко. Для приготування домашньої заготовки за цим рецептом на одну літрову банку нам буде потрібно:
Інгредієнти: Вода, Гвоздика, Кольорова капуста, Кориця, Лавровий лист, Лимонна кислота, Оцет, Перець гіркий, Сіль
- Цвітна капуста – 700-800 г,
- Гвоздика – 5-8 шт.,
- Кориця – 1 ламаний шматочок або 1/2 чайної ложки,
- червоний перець (гіркий) – 1 невеликий стручок,
- лавровий лист – 1 шт.
Для бланшування цвітної капусти на 1 літр води:
- Сіль – 10 г,
- Лимонна кислота – 1 г,
Для приготування маринаду:
- Вода – 1 літр,
- Сіль – 50 г,
- Оцтова кислота 80% концентрації – 15-18 г
А тепер, як приготувати кольорову капусту мариновану. Розпишемо всі дії покроково.
Цвітна капуста очищається від листочків і розрізається на окремі невеликі суцвіття, залишаючи 1-2 см стебла з грубою ніжкою.
Підготовлені суцвіття капусти миємо в тазику з холодною водою.
Виймаємо і даємо стекти воді.
Тепер кольорову капусту поміщаємо на 2-3 хвилини в каструлю з киплячим розчином для бланшування цвітної капусти.
Виймаємо друшляком і охолоджуємо під холодною проточною водою з крана.
Даємо воді стекти і перекладаємо суцвіття в заздалегідь підготовлені банки.
Додаємо зазначені в рецепті спеції.
Накриваємо металевими простерилізованими кришками.
Тепер на нас чекає приготування маринаду.
Приготування маринаду для цвітної капусти маринованої почнемо з того, що нагріємо в емальованій каструлі воду.
Коли вода закипить додаємо сіль і цукор як зазначено в рецепті домашньої заготовки і знову доводимо до кипіння.
Додаємо оцет і знову доводимо до кипіння і даємо покипіти 1-2 хвилини.
Банки з цвітною капустою заливаємо приготовленим киплячим маринадом.
Накриваємо кришками і поміщаємо в каструлю для стерилізації .
Після стерилізації банки виймаємо і закручуємо.
Перевертаємо нашу домашню заготовку догори дном і залишаємо так до повного охолодження.
Домашня заготовка, приготована за цим рецептом готова! Написано, начебто багато, але приготування не зайняло багато часу: все швидко і досить просто. Тепер, довгими зимовими днями ви зможете насолоджуватися не тільки спогадами про тепло і щедре літо.