Маринована слива – рецепт домашній. Швидко і просто маринуємо сливу на зиму.

Приготувавши таку сливу – ви здивуєте всіх гостей і рідних різноманітністю Ваших зимових заготовок. Слива маринована виходить смачна, має приємний аромат пряних трав і трохи кислуватий післясмак.

Приготування цієї заготовки на зиму потребує наявності не перезрілих слив.

Для маринаду на 1000 мл. води: цукровий пісок – 0,3 кг., кориці – 4 гр. гвоздики – 4 гр., бадьяна – 4 гр; запашного перцю – 4 гр., оцтової есенції 80% – 8 гр.

Як маринувати сливи на зиму.

Зливи

Спочатку їх потрібно перебрати, видалити зіпсовані, добре промити кілька разів водою і розкласти по банках.

Маринуємо сливу далі. Для цього готуємо заливку: воду доводимо до кипіння, підсолоджуємо, додаємо всі прянощі. Кип’ятимо хвилин 5-10, в кінці не забуваємо влити оцет.

Все добре розмішати і профільтрувати через товстий шар марлі. Ті спеції, які залишилися на марлі, розділити порівну і закласти в банки зі сливами.

Заливаємо неостиглого маринаду в банки. Зверху прикриваємо залізними кришками і ставимо стерилізувати 0,5 літрові банки на 15 хв., а 1 літрові на 20 хв. Закатати за допомогою ключа і укутати до моменту охолодження, для кращої стерилізації.

Зберігати банки потрібно в підвалі, погребі при температурі не вище 18 градусів.

Такі мариновані сливи добре підходить як гарнір до м’яса, риби, птиці. А Ви пробували приготувати таку заготовку з сливи? Своїми враженнями від рецепта діліться в коментарях.