Маринована капуста по-грузинськи – як маринувати капусту з буряком. Простий рецепт закуски красивої і смачної.

Капуста по-грузинськи, виходить досить гострою, але при цьому, хрусткою і дуже смачною. Буряк надає маринованій капусті яскравого забарвлення, а спеції – багатий смак і аромат.

Приготування капусти по грузинськи вимагає наявності:

  • білокачанна капуста, 1 кг.
  • селера, 200 гр.
  • буряк червоний, 200 гр.
  • часник, 7-8 зуб.
  • зелень, 100 гр. (Естрагон, базилік, кріп)
  • сіль, 1 ч. л.
  • перець горошком
  • гострий червоний перець, за смаком.

Розсіл:

  • вода, 500 мл.
  • оцет, 500 мл.
  • сіль, 30 гр.

Як маринувати капусту з буряком:

Капуста белокочанная

Нарізаємо капусту “брусочками”, бланшуємо в киплячій воді протягом пари хвилин, швидко перекладаємо в холодну воду.

Подрібнюємо часник і селеру, заливаємо їх водою, солимо і ставимо на вогонь. Коли маса закипить, виймаємо і охолоджуємо.

Буряк очищаємо і нарізаємо на тонкі пластинки (можна кружечками або дольками).

У чистий емальований посуд викладаємо шари: капуста, буряк, приправа, селера, далі шари повторюємо.

Заливаємо киплячим розсолом, накриваємо чистою тканиною або папером, залишаємо в теплому місці на 2 доби. У холодну пору року можна залишати прямо на кухні.

Капуста по грузинськи, приготована в домашніх умовах за цим простим рецептом, здивує своїм смаком найвибагливіших гурманів. Коли красива і смачна закуска з капусти, буде готова, її необхідно переставити в холодильник. Інакше вона перекисне.