Капуста по-грузинськи, виходить досить гострою, але при цьому, хрусткою і дуже смачною. Буряк надає маринованій капусті яскравого забарвлення, а спеції – багатий смак і аромат.
Інгредієнти: Базилік, Буряк червона, Естрагон, Капуста білокачанна, Кріп, Оцет, Перець гіркий, Селера, Сіль, Часник, Чорний перець горошком
Приготування капусти по грузинськи вимагає наявності:
- білокачанна капуста, 1 кг.
- селера, 200 гр.
- буряк червоний, 200 гр.
- часник, 7-8 зуб.
- зелень, 100 гр. (Естрагон, базилік, кріп)
- сіль, 1 ч. л.
- перець горошком
- гострий червоний перець, за смаком.
Розсіл:
- вода, 500 мл.
- оцет, 500 мл.
- сіль, 30 гр.
Як маринувати капусту з буряком:
Нарізаємо капусту “брусочками”, бланшуємо в киплячій воді протягом пари хвилин, швидко перекладаємо в холодну воду.
Подрібнюємо часник і селеру, заливаємо їх водою, солимо і ставимо на вогонь. Коли маса закипить, виймаємо і охолоджуємо.
Буряк очищаємо і нарізаємо на тонкі пластинки (можна кружечками або дольками).
У чистий емальований посуд викладаємо шари: капуста, буряк, приправа, селера, далі шари повторюємо.
Заливаємо киплячим розсолом, накриваємо чистою тканиною або папером, залишаємо в теплому місці на 2 доби. У холодну пору року можна залишати прямо на кухні.
Капуста по грузинськи, приготована в домашніх умовах за цим простим рецептом, здивує своїм смаком найвибагливіших гурманів. Коли красива і смачна закуска з капусти, буде готова, її необхідно переставити в холодильник. Інакше вона перекисне.