Маринована диня – Ви коли-небудь пробували таку незвичайну заготовку з дині? Тепер, часто маринують кавун, але не кожна господиня знає, що стиглу і ароматну диню, теж, можна заготовити на зиму. Спробуйте зробити мариновану диню по цьому простому домашньому рецепту.
Інгредієнти: Гвоздика, Диня, Кориця, Оцет, Цукор
Для приготування маринованої дині підійдуть добре визрілі, але з щільною м’якоттю дині.
Крім динь нам знадобляться такі продукти:
- Кориця мелена 0,5 гр. (Розраховано на літрову банку заготовки)
- Гвоздика (зерна) 3-4 шт. (Розраховано на літрову банку заготовки)
- Вода 1,5 літра (розрахунок на 5 літр. бан. заготовки)
- Цукровий пісок – 550 гр. (Розрахунок на 5 літр. бан. заготовки)
- Столовий оцет концентрація 5% (розрахунок на 5 літр. бан. заготовки)
Баштанні потрібно гарненько вимити за допомогою щітки і промокнути від води. Потім, плоди дині потрібно розрізати навпіл, очистити шкірочку, вибрати ложкою насіння і нарізати на невеликі квадратні шматочки.
Утворені шматочки ми бланшуємо. Зробити це просто, але не завадить деяка вправність. Нагадаємо, як правильно бланшувати: дуже швидко, всього лише на одну секунду, занурюємо динячі шматочки в круто киплячу воду, виймаємо і негайно охолоджуємо в чистій холодній воді.
На дно підготовленої тари укладаємо спеції (гвоздика, кориця), поверх прянощів викладаємо бланшовану диню і заливаємо гарячою маринадною заливкою.
Заповнені і залиті киплячим маринадом банки накриваємо стерильними закаточними кришками і ставимо в ємність з водою, доведеною до 50 градусів. Стерилізувати, приблизно, 12 хвилин.
Після стерилізації банки з домашньою заготовкою потрібно негайно закатати і охолодити.
Відкрита маринована диня взимку негайно заповнить кухню запахом зрілої ароматної дині, таким собі, «ароматом літа». Та й смак, цієї незвичайної заготовки, Вас не розчарує. Її можна їсти як самостійне блюдо, а можна спекти ароматний пиріг з динною начинкою.