Маринована брусниця з яблуками або грушами – домашній рецепт маринування на зиму фруктів і ягід.

Маринована брусниця хороша вже сама по собі, але яблучні або грушеві часточки, додані в цьому домашньому рецепті, відмінно поєднуються з ароматними і кисленькими брусничними ягодами.

Ягода брусниці

І так, для нашої заготовки потрібно буде взяти:

  • Ягода брусниці – 1 кг.;
  • Груші / яблука – 0,5 кг.

Для маринаду:

  • Води – 630 мл. (це – 2,5 стакана);
  • Оцет столовий – 125 мл. (це – 0,5 стакана);
  • цукру – 10 стол. лож.;
  • Солі – третина чайної ложки;
  • Прянощі на вибір: – гвоздика, перець духмяний, кориця.

Рецепт маринування на зиму ягід брусниці і фруктів розпишемо покроково.

Брусницю готуємо для заготовки – перебираємо і миємо.

Фрукти (яблука чи груші), розрізані на чотири частини, потрібно пробланшувати в окропі. Яблукам досить 1-3 хвилини, а груші трохи довше – 4-5 хвилин.

Після бланшування різко охолоджуємо часточки фруктів холодною водою.

Далі, укладаємо заготовку в банки, або попередньо змішавши ягоди і фрукти, або, чергуючи шарами.

Маринад – заздалегідь зварити і охолодити.

Після чого, заливаємо остиглою маринадною заливкою банки з заготівлею, які потім піддаємо стерилізації. Двох літрові банки стерилізуємо – 25 хвилин, а літровим досить – 15 хвилин.

Після такої обробки, заготовки з маринованою брусницею потрібно негайно закатати.

Взимку відкриваємо банки і насолоджуємося асорті з маринованих фруктів і ягід брусниці. Цей простий рецепт маринування фруктів і брусниці на зиму дозволяє зробити домашню заготовку – корисну, соковиту і ароматну.