Маринована айва – смачний домашній рецепт заготовки ароматної японської айви на зиму.

Мої домашні дуже люблять запашну стиглу айву і я намагаюся заготовити цей фрукт на зиму. Ароматна айва, маринована по цьому домашньому рецепту, підкорила нас своїм незвичайним пікантно-кислуватим смаком і насиченим ароматом, а мене, ще й простотою приготування страви.

Як маринувати айву на зиму.

айва

З в міру стиглих плодів айви потрібно відібрати придатні для заготівлі на зиму – вони повинні бути не перестиглі та без пошкоджень.

Потім, айву потрібно вимити і порізати на дольки, які пробланшувати в окропі приблизно 8 – 10 хвилин.

Перекласти бланшовані айвові часточки в банки і залити гарячим маринадом.

Для заливки нашої ароматної заготовки нам буде потрібно:

  • вода – 700 мл .;
  • цукор – 215 гр .;
  • дев’яти відсотковий оцет – 85 мл .;
  • кориця і гвоздика, розмелені в порошок і додані до смаку.

Щоб приготувати маринад для айви треба налити воду в емальовану глибоку ємність, а потім, додати в неї цукор, а так само мелену корицю з гвоздикою (я зазвичай ложу третину чайної ложки) і прокип’ятити отриману суміш 5 – 7 хвилин, після чого можна вже додати оцет. З доданим оцтом нашу маринадну заливку ще раз закип’ятимо і, потім, її потрібно процідити.

Далі, наповнені банки потрібно піддати стерилізації: пів-літровим досить і десяти хвилин, літрові ми простерилізуємо – 12 хвилин, а трилітрові трохи довше – 25 хвилин.

В кінці стерилізації баночки з заготівлею з айви закатати і охолодити, попередньо перевернувши їх до верху дном.

Взимку можна подавати апетитну мариновану айву, приготовлену за цим домашнім рецептом, як приємне смачне доповнення до різних страв з м’яса.