Мої домашні дуже люблять запашну стиглу айву і я намагаюся заготовити цей фрукт на зиму. Ароматна айва, маринована по цьому домашньому рецепту, підкорила нас своїм незвичайним пікантно-кислуватим смаком і насиченим ароматом, а мене, ще й простотою приготування страви.
Інгредієнти: Айва, Гвоздика, Кориця, Оцет, Цукор
Як маринувати айву на зиму.
З в міру стиглих плодів айви потрібно відібрати придатні для заготівлі на зиму – вони повинні бути не перестиглі та без пошкоджень.
Потім, айву потрібно вимити і порізати на дольки, які пробланшувати в окропі приблизно 8 – 10 хвилин.
Перекласти бланшовані айвові часточки в банки і залити гарячим маринадом.
Для заливки нашої ароматної заготовки нам буде потрібно:
- вода – 700 мл .;
- цукор – 215 гр .;
- дев’яти відсотковий оцет – 85 мл .;
- кориця і гвоздика, розмелені в порошок і додані до смаку.
Щоб приготувати маринад для айви треба налити воду в емальовану глибоку ємність, а потім, додати в неї цукор, а так само мелену корицю з гвоздикою (я зазвичай ложу третину чайної ложки) і прокип’ятити отриману суміш 5 – 7 хвилин, після чого можна вже додати оцет. З доданим оцтом нашу маринадну заливку ще раз закип’ятимо і, потім, її потрібно процідити.
Далі, наповнені банки потрібно піддати стерилізації: пів-літровим досить і десяти хвилин, літрові ми простерилізуємо – 12 хвилин, а трилітрові трохи довше – 25 хвилин.
В кінці стерилізації баночки з заготівлею з айви закатати і охолодити, попередньо перевернувши їх до верху дном.
Взимку можна подавати апетитну мариновану айву, приготовлену за цим домашнім рецептом, як приємне смачне доповнення до різних страв з м’яса.