Мармелад з сиропу – простіше простого! Якщо використовувати магазинний сироп, то клопоту з приготуванням цих ласощів взагалі не буде, так як основа для страви вже повністю готова. Якщо готового сиропу під рукою не виявилося, то його можна приготувати самостійно з тих ягід і фруктів, які у вас є вдома..
Інгредієнти: Агар-агар, Желатин, Пектин, Сироп
Зміст
Вибір сиропу
На сьогоднішній день на прилавках магазинів можна зустріти безліч різноманітних сиропів. Вони відрізняються, як за смаком, так і за кольором, тому вибрати сироп, який сподобається саме вам, не складе особливих труднощів.
Сироп можна приготувати самостійно. Для цього ягоди або фрукти проварюють від 15 до 30 хвилин на невеликому вогні, а потім проціджують через дрібне сито. У ароматну рідину кладуть цукровий пісок і кип’ятять на середньому вогні 10 – 15 хвилин. Співвідношення цукру і рідини для приготування сиропу повинно бути, приблизно, 1: 2.
До речі, якщо ви дуже любите домашні цукати, то сироп, який залишився від проварювання фруктів і ягід, також може послужити прекрасною основою для мармеладу.
Загусники для мармеладу
Для того, щоб мармелад був щільним і добре тримав форму, потрібно дуже відповідально поставитися до вибору загусника.
Використовувати можна:
- агар-агар;
- пектин;
- желатин.
Найбільш «міцний» мармелад виходить з агар-агар і пектину, а ось продукт, приготовлений з желатину, найкраще зберігати в холодильнику, так як при кімнатній температурі він може «потекти».
Плюсом використання желатину є його доступність за ціною. До того ж, його можна знайти практично в будь-якому магазині, чого не можна сказати про агар-агар і пектине.
Як приготувати мармелад з сиропу на агар-агарі
- сироп (будь-який) – 500 мілілітрів;
- вода – 100 мілілітрів;
- агар-агар – 2 столових ложки.
Агагр-агар заллємо водою і дамо настоятися хвилин 10. У цей час, сироп вилити в невелику каструлю і поставити на вогонь. Коли рідина закипить, додати агар-агар і прокип’ятити все разом хвилин 5 – 6.
Після цього ємність знімемо з вогню і дамо трохи охолонути. Теплу масу розіллємо по формах і дамо час мармеладу зміцніти. Прискорити процес допоможе холод, але це робити зовсім не обов’язково.
Желатиновий мармелад
- сироп – 400 мілілітрів;
- вода – 50 мілілітрів;
- желатин – 2 столових ложки з гіркою.
Желатин замочити у воді згідно з інструкцією на упаковці, а потім додати в попередньо прогрітий сироп. Кип’ятити желатин ні в якому разі не можна, тому будьте уважні – не дайте рідини закипіти. Після того, як желатин повністю розчиниться в сиропі, розіллємо мармелад по формам і приберемо в холодильник.
Пропоную також ознайомитися з відео-рецептом від каналу «bloggerstwins», який розповідає про приготування домашнього мармеладу з сиропу лакриці, маракуї і блю кюрасао на желатині
Як зробити різнокольоровий мармелад
Хочете здивувати сім’ю? Давайте зробимо смугастий мармелад! Для цього потрібен буде сироп різних кольорів, бажано, контрастних. Спочатку варимо мармелад з одного виду сиропу і заливаємо його в форму на 1/2. Після того, як маса застигне, заливаємо другий шар сиропу іншого кольору.
Щоб шари добре було видно, їх потрібно заливати шаром не менше 7 міліметрів. Орієнтуйтеся на висоту вашої формочки, щоб визначитися з кількістю смужок у мармеладу.
Корисні поради
- Щоб шматочки мармеладу було зручно діставати з формочок, ємності попередньо потрібно змастити тонким шаром рослинної олії. Щоб шар масла вийшов тонким, скористайтеся промасленим ватним диском.
- Квадратні форми можна застелити харчовою плівкою або папером для випічки, тоді дістати великий мармеладний пласт не складе труднощів.
- Урізноманітнити смак мармеладу допоможуть такі спеції, як ванілін, кориця або гвоздика.
- Мармелад, приготовлений з желатину, слід зберігати в холодильнику, щоб він не підтанув.
Ще один рецепт приготування мармеладу з сиропу представляє канал «Umeloe TV»