Якщо немає під рукою свіжих фруктів і соків, то для приготування мармеладу підійде і звичайний лимонад. Мармелад з лимонаду виходить дуже прозорий і легкий. Ним можна прикрашати десерти, або просто так їсти, як самостійний десерт.
Інгредієнти: Желатин, Лимонад, Цукор
Для приготування домашнього мармеладу потрібно взяти:
- 0,5 літра лимонаду;
- 50 г желатину;
- 1 кг цукру;
- 2 ч. л. лимонної кислоти;
- фруктова есенція і барвники за бажанням.
Замочіть желатин в 100 грамах лимонаду.
Решту лимонаду вилийте в каструлю, засипте весь цукор і лимонну кислоту. Нагрівайте лимонад до повного розчинення цукру.
Щоб прискорити розчинення желатину, можна мисочку поставити в мікрохвильовку і там підігріти. Зараз в основному продається швидкорозчинний желатин і це істотно прискорює процес.
З’єднайте лимонад з желатином і гарненько розмішайте.
На цьому етапі можна розлити лимонад в різні мисочки і додати в кожну свій барвник і есенцію. Це в тому випадку, якщо ви хочете отримати різнокольоровий мармелад з різними смаками.
Розлийте лимонад по формах і поставте в холодильник години на 4.
Пробують загущення пальцем. Якщо мармелад легко вискакує з формочки, значить він готовий.
Мармелад з лимонаду виходить дуже гарний, але для зберігання його краще обсипати цукром, або цукровою пудрою. Так він не буде обвітрюватися і підсихати.
Точно так само можна робити мармелад з будь-яких інших газованих напоїв. Наприклад, мармелад із шампанського і фруктів.
Питання про довге зимове зберігання тут не стоїть. Адже лимонад це той продукт, який в магазинах є завжди, незалежно від сезону. А час, витрачений на приготування мармеладу не перевищує години, якщо не враховувати час його загущення.
Один з рецептів приготування домашнього мармеладу з кока-коли, дивіться на відео: