Мармелад з лимону – це дуже смачні солодощі. Тому пропонуємо вам кілька простих рецептів їх приготування.
Інгредієнти: Агар-агар, Апельсин, Вода, Желатин, Імбир, Лимон, Пектин, Цукор
Зміст
Рецепти приготування з використанням желатину
Класичний рецепт мармеладу
- лимони – 4 штуки середнього розміру;
- цукор – 2 склянки;
- вода – 130 мілілітрів (для сиропу);
- вода кип’ячена – 60 мілілітрів.
- желатин – 30 грамів.
Викладіть желатин в ємність та залийте холодною кип’яченою водою. Далі лишіть желатин розбухати на 10-35 хвилин (час буде вказаний на упаковці).
Тим часом візьміть 130 мілілітрів води, розчиніть в ній цукор, поставте ємність на вогонь і доведіть до кипіння. Сироп треба варити десь 5 хвилин, не забуваючи постійно помішувати, інакше цукор почне приставати до дна.
Помийте лимони, відіжміть з них сік за допомогою соковижималки і вилийте його в сироп, який ще гарячий, але вже не кипить. Туди ж додайте і желатин.
Візьміть форму, змастіть її тонким шаром олії, що не має запаху, та вилийте лимонну масу. Поставте майбутній мармелад в холодильник на 3-4 години.
Після цього можна діставати його з форми, нарізати та пересипати цукровою пудрою або цукровим піском.
Мармелад з соку лимона і лимонного желе
- лимонний сік -120 мілілітрів;
- цедра лимона – 1 чайна ложка;
- порошкоподібне лимонне желе – 1 пачка (60 грамів);
- желатин – 20 грамів;
- цукор – 300 грамів;
- вода – 300 мілілітрів;
- вода кип’ячена – 60 мілілітрів.
Желатин треба залити 60 мілілітрами води та лишити, щоб він набух (точний час очікування буде вказано на упаковці).
Далі треба розчинити цукор у воді, зварити густий сироп. Коли ви побачите, що всі кристали цукру розчинилися – додайте сік лимона та цедру, яку ви натерли на дрібній тертці. Якщо сік робився за допомогою ручної соковижималки – процідіть його крізь дрібне сито, аби в ньому не лишилося м’якоті.
Прокип’ятить масу 1 хвилину та вимкніть вогонь. Зразу ж додайте желатин і порошок лимонного желе та добре перемішайте
Тепер лишилося розкласти мармелад в порційні форми і поставити в холодне місце.
Це відео присвячене приготуванню лимонного мармеладу:
Рецепти мармеладу на агар-агар
Лимонний мармелад
- лимон – 4 штуки;
- цукор – 3 склянки;
- вода – 300 мілілітрів;
- агар-агар – 10 грамів.
Спочатку зробіть сік лимона. Для цього пропустіть фрукти через соковижималку. Далі змішайте сік з цукром і 250 мілілітрами води. Поставте ємність на вогонь і проваріть протягом 2-х хвилин.
Після цього візьміть 50 мілілітрів води, розчиніть в ній агар-агар і залишіть на 5 хвилин.
Потім додайте агар-агар в киплячий сироп, варіть 5 хвилин і далі лишіть масу трохи вистигнути. Після цього виливайте масу в форми та почекайте, доки мармелад загусне. В цьому випадки ставити мармелад в холодильник не обов’язково.
Готовий мармелад можна обсипати цукром чи цукровою пудрою.
З імбиром і лимоном
- лимон – 1 великий;
- корінь імбиру – шматочок 2 – 3 сантиметри;
- цукор – 1 склянка;
- вода – 550 мілілітрів;
- агар-агар – 10 грамів.
Агар-агар треба залити 200 мілілітрами води і почекати, поки згущувач набухне.
Почистіть лимони та корінь імбиру (з останнього старайтеся зрізати шкірку якомога тонше, бо саме під нею знаходяться всі найкорисніші речовини). Потріть імбир на дрібній тертці, а з лимону відіжміть сік.
Додайте цукор в воду та зваріть сироп. Коли цукрові кристали повністю розчиняться – додайте лимон, імбир та варіть масу ще 1 хвилину.
Зваріть агар-агар. Для цього поставте миску з згущувачем на плиту і проваріть 2-3 хвилини.
Далі змішайте сироп і агар-агар, перемішайте, трохи зачекайте, бо маса має бути не надто гарячою і розлийте її в форми.
Це відео присвячене правильно приготуванню мармеладу за допомогою агар-агар:
Рецепт лимонно-апельсинового мармеладу на пектині
- сік лимона – 150 мілілітрів;
- сік апельсина – 150 мілілітрів;
- цукровий пісок – 1 склянка;
- сироп глюкози – 50 мілілітрів;
- цедра апельсина – 1 чайна ложка;
- цедра лимона – 1 чайна ложка;
- пектин яблучний – 15 грамів.
Треба змішати 200 грамів цукру з сиропом глюкози, а 50 грамів – з пектином. З лимонів та апельсинів зітріть на тертці цедру, а з м’якоті відіжміть сік.
Додайте сік до цукру з глюкозою, туди ж киньте цедру та кип’ятіть 5 хвилин. Не забувайте добре перемішувати масу. Додайте пектин з цукром і варіть ще 7-10 хвилин, далі мішаючи розчин.
Тепер треба розлити масу в форми та лишити її для загустіння при кімнатній температурі на 24 години.