Мармелад з імбиру: рецепт приготування смачного імбирного мармеладу з лимоном і медом на желатині

Мармелад з імбиру: рецепт приготування смачного імбирного мармеладу з лимоном і медом на желатині

Імбир по праву займає одне з перших місць у ряді найпотужніших лікарських засобів в народній медицині. У кулінарії йому також знайшлося місце, і це поєднання лікувальних властивостей і вишуканого смаку перетворює звичайний десерт в десерт корисний.

Мармелад з імбиру може стати лікувальним, якщо правильно підібрати інгредієнти. Адже що входить до складу мармеладу з імбиру? Сам імбир, лимон, вода, желатин і цукор. Єдиний сумнів викликає цукор, але його ж можна замінити медом?

Щоб мармелад з імбиру вийшов дійсно смачним і корисним, слід дотримуватися правильного співвідношення продуктів.

  • Корінь імбиру. Повинно бути 2 чайні ложки сухого, або свіжого натертого кореня;
  • Лимон – 1 штука;
  • Цукор, або мед – 250 г;
  • Вода – 550 г;
  • Желатин – 40 г.

Вимийте корінь імбиру, почистіть його і натріть на дрібній тертці.

мармелад з імбиру

Натріть з лимона цедру.

мармелад з імбиру

Зваріть сироп з цукру, води і соку лимона.

мармелад з імбиру

Води трохи залиште, щоб розвести желатин. Адже загальна кількість води має бути саме 550 грам.

У киплячий сироп засипте натертий імбир і цедру лимона. Кип’ятіть протягом 20 хвилин на слабкому вогні.

мармелад з імбиру

Процідіть гарячий сироп через сито.

мармелад з імбиру

Додайте в сироп желатин і знову доведіть до кипіння і відразу ж зніміть каструлю з вогню.

Застеліть деко харчовою плівкою і залийте в нього теплу мармеладну масу.

мармелад з імбиру

Поставте мармелад в холодильник, для застигання.

Коли мармелад застигне, вийміть його з дека і наріжте невеликими шматочками.

мармелад з імбиру

Обваляйте кожен шматочок в  цукровій пудрі і подавайте на стіл.

мармелад з імбиру

Як обсипання можна використовувати кокосову стружку, або натерті горіхи, все залежить від вашого смаку і фантазії.

мармелад з імбиру

Лікуйтеся смачно і дивіться відео, як приготувати мармелад з імбиром і лимоном: