Мармелад з джему: приготування в домашніх умовах

Мармелад з джему: приготування в домашніх умовах

Чим відрізняється мармелад від джему? Адже обидва ці продукти готуються практично однаково і інгредієнти для їх приготування повністю ідентичні. Все це правильно, але є одне «але». Джем – це більш рідкий варіант мармеладу. У ньому менше цукру, пектинів, і в джем рідко додають додаткові желюючі інгредієнти, на кшталт желатину або агар-агар. Строго кажучи, в англомовних країнах назву «marmalade» можуть носити лише джеми з цитрусових, все інше так і називається «джем».

Але ми не будемо чіплятися до назв, а розберемося, як приготувати звичний нам мармелад з джему.

мармелад з джему

Мармелад з магазинного джему

Можна купити готовий джем в магазині і готувати з нього. Фасовка магазинного буває різна, тому вираховувати пропорції потрібно самостійно.

На 100 грам джему потрібно:

  • 10 г желатину;
  • 100 г цукру;
  • Лимонна кислота, ваніль за смаком.

Розведіть желатин в воді. Дайте йому постояти хвилин 20 і починайте його підігрівати на повільному вогні, поки він повністю не розчиниться.

мармелад з джему

Ложкою викладіть джем в каструльку з желатином і знову доведіть джем до кипіння. Постійно розмішуйте джем, щоб маса стала однорідною.

мармелад з джему

Не давайте суміші закипати, інакше желатин втратить свої властивості. Зніміть джем з вогню, остудіть і розлийте по формах.

Поставте в холодильник, або просто прохолодне місце, для застигання мармеладу.

Мармелад з домашнього джему

Якщо ваші домашні вже об’їлися солодкими заготовками, а ви все ж хочете, щоб вони регулярно їли вітаміни, приготуйте з джемів мармелад. Вже ці ласощі точно нікого не потрібно примушувати їсти.

мармелад з джему

Часто домашні джеми зацукровуються від довгого зберігання і їсти їх не дуже приємно. Це може статися від надлишку цукру, або від того, що влітку джем дещо не доварили. У будь-якому випадку, з цього джему вийде чудовий мармелад, але можливо, доведеться додати трохи більше води. Це все регулюється в процесі приготування.

На 0,5 літрову банку джему потрібно:

  • 250 г води;
  • 1 ст.л желатину;
  • Цукор за смаком.

У всьому іншому рецепт в точності повторює попередній рецепт.

Зробіть різнокольоровий мармелад з різними смаками і ароматами. Ну хіба можна перед цим встояти?

мармелад з джему

Як приготувати джем з смородини, дивіться на відео: