До дитячого пюре пред’являються особливі вимоги. До його складу входять лише натуральні фрукти, соки і ніякого цукру, крохмалю, жирів, барвників, стабілізаторів і так далі. З одного боку це і добре, але з іншого – деякі види кислих фруктових пюре діти відмовляються їсти. В основному це відбувається через відсутність цукру. Не будемо сперечатися про шкоду цукру, але глюкоза, яка входить до його складу, просто необхідна дитячому організму, тому, і в розумних межах, цукор повинен бути присутнім в дитячому раціоні.
Інгредієнти: Дитяче пюре, Лимонна кислота, Пектин, Цукор
Мармелад з дитячого пюре, в поєднанні з цукром і пектином, перетворює одні ласощі в інші, які дитина може їсти самостійно, не вимазуючи рідким пюре одяг, свій і мамин. Дитяче пюре має масу переваг, але після відкривання баночки, його потрібно з’їсти протягом 24 годин, інакше воно почне псуватися. Та не викидати ж такий цінний і дорогий продукт?
Вибираємо пюре, гранично уважно вчитуючись в склад. Нам потрібно лише натуральне фруктове пюре, все інше ми самі додамо, в міру необхідності.
На 250 г дитячого фруктового пюре потрібно:
- 150 г цукру;
- 7 г пектину;
- 2 г лимонної кислоти;
- 100 г води.
У невелику каструльку викладіть пюре і вилийте воду. Поставте каструльку на найслабший вогонь.
Змішайте цукор з пектином. Це робиться для того, щоб пектин не взявся грудочками і добре розчинився.
Коли на поверхні пюре почнуть з’являться дрібні бульбашки, всипте в каструльку цукор з пектином і при постійному помішуванні варіть пюре протягом 5 хвилин.
Додайте лимонну кислоту і знову перемішайте. Без лимонної кислоти не обійтися, адже саме вона запускає реакцію пектину, і без неї мармелад погано загусне.
Проведіть невеликий тест на готовність мармеладу:
Перед початком готування покладіть в морозильну камеру звичайну металеву ложку. Коли вам здасться, що мармелад готовий, дістаньте ложку з морозильної камери і капніть в неї одну краплю пюре.
Через кілька секунд крапля повинна застигнути в мармелад. Якщо цього не відбулося – значить ваша суміш ще не готова. Проваріть її ще 5 хвилин і повторіть тест.
Для заливки мармеладу не обов’язково мати спеціальні формочки. Можна використовувати залізну рамку і силіконовий килимок, які потрібно перед заливкою охолодити в морозильній камері і змастити олією, або застелити харчовою плівкою.
Коли мармелад застигне, наріжте його на цукерки і обваляйте кожен шматочок в цукрі, щоб вони не обвітрювалися.
Дивіться на відео, як і з чого готують фруктовий мармелад на виробництві: