Мармелад з чорноплідної горобини: рецепти приготування в домашніх умовах

Мармелад можна робити з різних фруктів та ягід. І чорноплідна горобина – не виключення. Зараз розкажемо вам кілька простих рецептів приготування мармеладу з цієї ягоди. 

Зміст

Підготовка чорноплідної горобини

Необхідно відділити ягоди від гілочок, відібрати тільки цілі, промити і відкинути на друшляк, аби стекла вода.

Мармелад з чорноплідної горобини

Рецепти приготування мармеладу в домашніх умовах

Мармелад з чорноплідної горобини в духовці

Для приготування мармеладу за цим рецептом треба взяти:

  • чорноплідна горобина – 1 кілограм;
  • вода – 1 склянка;
  • цукровий пісок – 500 грамів;
  • ванільний цукор – 5 грамів.

Візьміть емальований посуд, викладіть в нього ягоди та залийте водою. Проваріть ягоди, аж доки вони не стануть м’якими. Далі перетріть плоди через сито до однорідної маси.

Додайте в отримане пюре 0,5 кілограма цукру і знову варіть доки маса не стане густою.

Доки пюре вариться – підготуйте деко для сушіння. Закрийте його пергаментом та змастіть олією без запаху. Для змащення можете використати ватний диск.

Мармелад з чорноплідної горобини

Викладіть майбутній мармелад на деко і вирівняйте ножем. Далі розігрійте духовку до температури 160-170 градусів за Цельсієм, поставте в неї деко і сушіть, доки мармелад зверху не покриється тонкою скоринкою. Під час сушіння дверцята духової шафи мають бути причинені, аби циркулювало повітря.

Коли мармелад приготується – дайте йому охолонути при кімнатній температурі.

Після цього викладіть мармелад на дошку зніміть з нього пергамент, розріжте на частинки та обваляйте в ванільному цукрі.

Мармелад з чорної горобини з природною сушкою

Інгредієнти:

  • чорноплідна горобина – 1,2 кілограма;
  • цукровий пісок – 600 грамів;
  • вода – 400 мілілітрів.

Ягоди треба скласти в каструлю, залити водою і проварити. Потім подрібніть їх в блендері. А щоб маса вийшла ще більш однорідна та м’яка – протріть її крізь сито.

Мармелад з чорноплідної горобини

Далі додайте цукор і знову варіть до загустіння, не забуваючи постійно помішувати. Це займе десь 30-60 хвилин.

Після цього візьміть пласку керамічну тарілку, обполосніть холодною водою або змастіть тонким шаром олії і викладіть пюре шаром, товщиною в 1 сантиметр. Лишіть мармелад в приміщенні з кімнатною температурою повітря на 2 доби. Далі поріжте його на шматочки та посипте цукром або цукровою пудрою.

Мармелад з чорноплідної горобини

Горобиновий мармелад з яблуками

Для приготування треба взяти такі продукти:

  • чорноплідна горобина – 1 кілограм;
  • яблука – 500 грамів;
  • цукровий пісок – 1 кілограм;
  • вода – 1,5 склянки.

Помийте горобину і яблука. Фрукти розріжте на частинки, серцевини можете не видаляти. Розкладіть ягоди і яблука в дві окремі емальовані ємності. До яблук додайте половину склянки води, а до горобини – 1 склянку води. Далі поставте їх варитися, аж доки горобина і яблука не стануть м’якими.

Після цього все треба перетерти через сито, з’єднати та додати цукор. Тепер знову варіть масу, постійно помішуючи дерев’яною лопаткою, аби вона не пристала до дна. Коли пюре стане густим – викладіть на деко і сушіть в духовці, як було описано в першому рецепті. Потім поріжте пласт на шматочки і пересипте цукром чи пудрою.

Мармелад з чорноплідної горобини

А це відео присвячене приготуванню конфітюру і мармеладу з чорноплідної горобини:

Наповнювачі для горобинового мармеладу

Щоб зробити смак мармеладу цікавішим та пікантнішим, в нього можна додавати: подрібнені горіхи (фундук, мигдаль, волоські), корицю, порошок кореня імбиру або ванілін.

Також під час приготування пюре з  горобини можна з’єднати пюре з пюре аґрусу, аличі або айви.

А щоб ваш мармелад цікаво виглядав, для його нарізання можете використати різноманітні формочки для приготування печива.