Мандаринове варення з цілих плодів зі шкіркою здивує і порадує Вас свіжим, екзотичним смаком. Незвичайно красиве воно і за зовнішнім виглядом, а при його приготуванні в домашніх умовах не доведеться простоювати багато часу біля плити. Готувати його легко, потрібно лише запастися “правильними” мандаринами і Ви отримаєте незвичайне, дуже ароматне і смачне варення.
Як варити мандаринове варення з скоринкою і цілими плодами.
На 1 кг мандаринів візьміть 1,5 кг цукру; для сиропу потрібно 1 л води і 1 кг цукру (на 1 кг плодів – 1,5 л сиропу, потім тричі по 250 г цукру).
Плоди для варення відбирайте недостиглі і дрібноплідні. Відсортуйте їх за розміром, відкладіть пом’яті та пошкоджені. Гарненько вимийте.
Потім мандарини проколіть виделкою або зубочисткою уздовж часточок.
Опустіть їх на 15 хвилин в гарячу (85-95 ° С) воду.
Наступний етап – добу вимочуйте плоди в холодній воді, потім залийте мандаринки цукровим сиропом, 5 хвилин кип’ятіть і знову витримуйте, але вже протягом 12 годин.
Варення варіть з п’ятихвилинним кип’ятінням і дванадцяти годинним охолодженням в три прийоми. Щоразу перед початком варіння додаємо порцію цукру.
Після останнього охолодження утворений сироп злийте в посуд, уваріть до прозорості і залийте ним мандарини, укладені в банки.
Стерилізуйте півлітрові банки протягом півгодини, літрові – 50 хвилин. Закатайте їх гарячими.
Ви обов’язково уб’єте своїх домочадців і знайомих, виставивши на стіл заготовлене взапас дивовижне на смак, чарівно бурштинове мандаринове варення, плоди в якому будуть нагадувати яскраве літнє сонечко.