Малина з цукром перетерта на зиму – приготування варення без варіння, простий рецепт.

Малина з цукром перетерта на зиму відноситься до, так званого, варення без варіння. Його ще називають: холодне варення або сире. Цей рецепт не тільки легко і просто приготувати, але таке приготування варення з малини дозволяє максимально зберегти всі наявні в ягоді вітаміни і корисні властивості.

Пропонуємо навчитися як “зварити” варення без варіння.

Щоб малина з цукром перетерта довго стояла і не псувалася потрібно взяти: 1 кг малини, 2 кг цукру.

Ягоди акуратно перебрати, видалити всі надлишки, залишивши очищені плоди. Потім малину занурити на хвилину в розчин кухонної солі (20гр солі / 1л води), злити жучків, якщо такі будуть.

Ягоди промити чистою водою, злегка підсушити, вірніше дати стекти воді.

Стигла і свіжа малина
Фото. Стигла і свіжа малина

Протерти малину через сито або просто розтерти. Який спосіб вибрати – залежить від того яке варення на виході Ви хочете отримати: з кісточками або без. Я зазвичай роблю з кісточками.

До пюре додати цукор, ретельно розмішати.

Варення без варіння - малина з цукром
Картинка – Варення без варіння – малина з цукром

Розлити в банки, закатати і відкласти до зими.

Холодне варення з малини
Фото. Холодне варення з малини

Як бачите, приготувати варення без варіння не тільки просто, але ще і приємно під час літньої спеки. Сире варення не вимагає ніякого кип’ятіння / варення, приготувати його легко і дуже просто. Одне маленьке правило: чим вище температура при якій буде зберігатися малина протерта з цукром, тим потрібно брати більше цукру.