Якщо малосольні помідори швидкого приготування потрібні вам вже завтра, то обирайте плоди повністю достиглі і невеликого розміру. Для цього найкраще підходить сорт черрі, але це не обов’язково. При середніх розмірах томатів, рецепт той-же, лише збільшується час засолювання.
Інгредієнти: Зелень, Помідори, Сіль, Часник
Класичні гострі малосольні помідори
І так, вимийте помідори і тонким гострим ножем зробіть невеликий, хрестоподібний розріз на місці плодоніжки.
Складіть помідори в каструлю, або відерце, переклавши їх гілочками кропу і зубчиками часнику.
Гострий перець наколіть зубочисткою в декількох місцях і теж покладіть до підготовлених томатів. Краще надіти гумові рукавички і пам’ятайте, що поводитись з гострим перцем треба дуже акуратно. Сік, та й сам перець, зазвичай, надзвичайно пекучі.
Розведіть в каструлі у воді сіль, додайте перець, лаврушку, гвоздику та доведіть до кипіння. Потім, трохи остудіть розсол. Зовсім остуджати не потрібно, головне – щоб це був не окріп.
Влийте гарячий розсол в помідори, накрийте їх плоскою тарілкою так, щоб вони не спливали, і залиште в теплому місці, до завтра.
На 3 кг томатів потрібно:
- 1 головка часнику;
- 10 горошин перцю;
- 5 суцвіть гвоздики;
- 1 стручок пекучого перцю;
- кілька гілочок кропу;
- сіль – 100 гр на кожен літр води.
Швидкі малосольні помідори за цим рецептом виходять дуже гострі, але настільки смачні, що складно втриматися, щоб не взяти ще один.
Малосольні помідори в пакеті – сухий посол
Сухий посол помідорів в домашніх умовах останнім часом став дуже популярний. Адже мало кому хочеться возитись з відрами і банками. Та й дерев’яних бочок зараз майже не знайдеш. Все це зараз замінюють пакети. Зауважу, що для такого виду заготовки краще брати щільні пакети в яких заморожують помідори. Підійдуть і звичайні пакети, але слідкуйте аби вони не порвались.
На 1 кг помідорів потрібно:
- 100 гр солі;
- 1 головка часнику;
- зелень кропу, петрушки.
Очистіть помідори від плодоніжок і гострим ножем виріжте «попки».
Складіть помідори в пакет. Всипте до нього сіль, тертий часник, і дрібно нарізану зелень. Застебніть застібку пакета, або зав’яжіть на вузол, намагаючись видалити зайве повітря.
На протязі декількох хвилин інтенсивно потрясіть пакет, щоб томати гарненько перемішалися із зеленню і сіллю.
Тепер, потрібно просто почекати до завтра, залишивши пакет з помідорами при кімнатній температурі засолюватись.
Дивіться ще й відео-рецепт, як приготувати дома малосольні помідори в пакеті швидко, легко та просто: