Малосольні печериці - закуска на швидку руку

Малосольні печериці – закуска на швидку руку

Шампіньйони – одні з небагатьох грибів, які можна їсти в будь-якому вигляді, навіть в сирому. Хоча, краще не експериментувати з екзотичною кухнею, і використовувати роками перевірені рецепти. Тим більше, що малосольні печериці підійдуть і для салатів, і в якості самостійної закуски.

Є деякі хитрощі при приготуванні малосольних печериць. Якщо їх застосувати, то ви отримаєте більш смачні гриби, ніж в магазині.

Ми звикли, що всі фрукти і овочі перед приготуванням потрібно ретельно мити, і це правильно, але печериці не люблять миття. Щоб зберігся цей тонкий грибний аромат, просто протріть капелюшки вологим рушником, і гострим ножем поновіть зріз ніжки. “Спідничку” очищати не обов’язково. Вона не гірчить, як в інших грибах, і не особливо заважає, якщо це звичайно молоденькі грибочки. А старі печериці для швидкого засолювання і не годяться, краще приготуйте з них салат на зиму , або грибний порошок.

Для засолювання, чим дрібніші гриби, тим краще. Покладіть грибочки в банку, і додайте свіжу зелень кропу. Лавровий лист і перець горошком, класти безглуздо, так як в цьому рецепті використовується холодний розсіл, а цим спеціям потрібен окріп, щоб розкритися.

Розведіть у холодній воді сіль виходячи зі співвідношення: на 1 л. води – 3 ст. л. солі.

Залийте холодний розсіл в банку з грибами і закрийте її поліетиленовою кришкою. Залиште гриби засолюватися – перші 2-3 години при кімнатній температурі, а потім, приберіть банку в холодильник. Ще через 4 години гриби вже готові до вживання.

Не залишайте печериці в розсолі більш ніж на дві доби, інакше вони пересоляться. Якщо зберігати їх треба довше, злийте розсіл, і залийте гриби рослинною олією з оцтом.

Як приготувати швидкі малосольні печериці – дивіться на відео: