Як робити малосольні огірки смачно, швидко і в холодній воді. Адже влітку так жарко, і зайвий раз включати плиту, ой як не хочеться. Виявляється, засолювання малосольних огірків холодним способом дуже навіть приємне заняття.
Інгредієнти: Вода, Корінь хрону, Крес-салат, Кріп, Лавровий лист, Листя вишні, Листя смородини, Листя хрону, Огірки, Сіль, Чорний перець горошком
Приготування почнемо з того, що підготуємо потрібних розмірів банку. Рецепт буде дано на 1-но літрову банку, а тому, ви легко зможете розрахувати кількість потрібних вам продуктів для будь-якої зручної вам тари.
І так, рецепт малосольних огірків з холодною водою:
ретельно миємо огірочки, обрізаємо кінчики (можна і не обрізати, особливо якщо ви поспішаєте) і укладаємо в банки. Насипаємо прямо в банку 1 столову ложку солі (з гіркою), укладаємо зверху спеції і заливаємо просто холодною водою з-під крана. Зверху кладемо половинку чорного або житнього хліба. Закриваємо кришкою або прикриваємо марлею або ганчірочкою. Я вважаю за краще закривати кришкою, так огірочки, на мій погляд, швидше просолюються.
Ставимо нашу баночку в глибоку миску або каструльку і залишаємо на добу в досить теплому місці. Хоча, про що це я – адже влітку-то всі місця у нас теплі. Коротше, просто не ставимо в холодильник. Такі запобіжні заходи потрібні нам тому, що коли в наших малосольних огірках почнеться процес бродіння, то наш холодний розсіл почне витікати, а так він далеко не втече. )))
І ще один момент, якщо у вас в чайнику вода, що залишилася після чаювання ще не охолола, то можете для “холодного” розсолу використовувати її. Така маленька хитрість дозволить вам скоротити час засолювання.
Через добу малосольні огірки швидкого приготування і холодного засолу вже можна пробувати. Чим довше вони залишаються в банці – тим міцнішими стають.
Щоб наші малосольні огірочки в домашніх умовах вийшли смачними і хрусткими на 1-но літрову банку огірків потрібно покласти:
- часник 1-2 зубки;
- кріп – одне невелике суцвіття з насінням (грам 5);
- хрін – 30 гр або один середніх розмірів лист;
- чорний перець – 5 шт;
- лавровий лист – 2 шт;
- листя вишні – 2 шт;
- листя чорної смородини – 2 шт;
- сіль – 1 ст.ложка (з гіркою);
- вода – скільки поміститься.
Якщо у вас не буде листя вишні і смородини – не біда, можна обійтися і без них. Все, смачного!