Малосольні огірки швидкого приготування, хрусткі, в холодній воді – покроковий рецепт

Як робити малосольні огірки смачно, швидко і в холодній воді. Адже влітку так жарко, і зайвий раз включати плиту, ой як не хочеться. Виявляється, засолювання малосольних огірків холодним способом дуже навіть приємне заняття.

Приготування почнемо з того, що підготуємо потрібних розмірів банку. Рецепт буде дано на 1-но літрову банку, а тому, ви легко зможете розрахувати кількість потрібних вам продуктів для будь-якої зручної вам тари.

І так, рецепт малосольних огірків з холодною водою:

ретельно миємо огірочки, обрізаємо кінчики (можна і не обрізати, особливо якщо ви поспішаєте) і укладаємо в банки. Насипаємо прямо в банку 1 столову ложку солі (з гіркою), укладаємо зверху спеції і заливаємо просто холодною водою з-під крана. Зверху кладемо половинку чорного або житнього хліба. Закриваємо кришкою або прикриваємо марлею або ганчірочкою. Я вважаю за краще закривати кришкою, так огірочки, на мій погляд, швидше просолюються.

Ставимо нашу баночку в глибоку миску або каструльку і залишаємо на добу в досить теплому місці. Хоча, про що це я – адже влітку-то всі місця у нас теплі. Коротше, просто не ставимо в холодильник. Такі запобіжні заходи потрібні нам тому, що коли в наших малосольних огірках почнеться процес бродіння, то наш холодний розсіл почне витікати, а так він далеко не втече. )))

І ще один момент, якщо у вас в чайнику вода, що залишилася після чаювання ще не охолола, то можете для “холодного” розсолу використовувати її. Така маленька хитрість дозволить вам скоротити час засолювання.

Через добу малосольні огірки швидкого приготування і холодного засолу вже можна пробувати. Чим довше вони залишаються в банці – тим міцнішими стають.

Щоб наші малосольні огірочки в домашніх умовах вийшли смачними і хрусткими на 1-но літрову банку огірків потрібно покласти:

  • часник 1-2 зубки;
  • кріп – одне невелике суцвіття з насінням (грам 5);
  • хрін – 30 гр або один середніх розмірів лист;
  • чорний перець – 5 шт;
  • лавровий лист – 2 шт;
  • листя вишні – 2 шт;
  • листя чорної смородини – 2 шт;
  • сіль – 1 ст.ложка (з гіркою);
  • вода – скільки поміститься.

Якщо у вас не буде листя вишні і смородини – не біда, можна обійтися і без них. Все, смачного!