Гливи досить жорсткі гриби, тому їх не можна використовувати в звичайних грибних стравах. При смаженні, вони стають жорсткі і трохи «гумові». Але, якщо їх замаринувати або засолити, вони будуть просто ідеальні. Як приготувати малосольні гливи, ми і поговоримо.
Інгредієнти: Гливи, Сіль, Спеції
Гливи – це не лісові гриби і їх вирощують цілий рік, як любителі-садівники, так і великі фермерські господарства. Таким чином, заготовлювати на зиму малосольні гриби немає особливої необхідності. Хоча, зберігатися гливи в розсолі можуть дуже довго, і це цілком можна назвати зимовою заготівлею.
Гливи ростуть щільними гронами і головна трудність тут в очищенні грибів від кори і задерев’янілих ніжок. Для засолювання краще не використовувати занадто щільні ніжки. Вони толком не просоляться і будуть жорсткими. Хіба що, ви розріжете велику гливу уздовж.
Закип’ятіть в каструлі воду і відваріть гриби в трохи підсоленій воді 5-10 хвилин. Злийте воду через друшляк, промийте гриби і дайте їм стекти.
У чисті банки покладіть гриби, не доходячи до верху на пару сантиметрів, це місце для розсолу. Потрібно, щоб він покрив гриби повністю.
- А тепер, приготуємо розсіл
- На 1 літр води:
- 3 ст.л солі;
- 1 ч.л. цукру;
- Спеції.
В якості спецій використовуйте все той же лавровий лист, перець горошком, гвоздику, часник і все, що ви зазвичай використовуєте для приготування маринаду для грибів .
Змішайте всі інгредієнти в каструлі і підігрійте до повного розчинення солі. Щоб аромат спецій розкрився, потрібно довести розсіл до кипіння і відразу ж вимкнути.
Дайте розсолу охолонути до кімнатної температури і тепер, можете залити його в банки. Візьміть чисту ложку і трохи перемішайте гриби з розсолом, щоб гриби, в яких залишилася вода після варіння, добре перемішалися з розсолом.
Закрийте банки пластиковими кришками і поставте їх в холодильник на добу. Через 24 години, малосольні гливи готові і їх можна подавати на стіл, приправивши рослинним маслом і зеленню.
Малосольні гливи на зиму, як приготувати і зберегти, дивіться на відео: