Малосольні чері – три прості рецепти засолювання помідорів чері

Малосольні помідори чері – це дуже смачна закуска. Тому пропонуємо вам три простих рецепта засолювання.

Сухий посол малосольних чері

  • 1 кілограм чері;
  • 2 столові ложки солі;
  • 1 головка часнику;
  • кріп, базилік  та інша зелень за смаком.

Помідори треба помити, зняти з гілочок та зробити зубочисткою проколи біля плодоніжки. Сушити томати немає потреби.

Складіть помідори в пакет, додайте туди часник, витиснений через часникодавку, сіль і зелень.

Далі закрийте пакет, добре його потрусіть, лишіть помідори на 2-3 години при кімнатній температурі, а потім помістіть в основне відділення холодильника.

Смачні гостренькі помідори чері будуть готові вже через добу.

Гарячий посол чері

Якщо вам необхідно пришвидшити процес приготування – скористуйтеся таким рецептом. Візьміть інгредієнти з першого рецепту, а також додайте 1 столову ложку цукру та 1 літр води. До речі, цукор можна і не додавати, якщо ви не бажаєте. Але завдяки йому смак стає м’якішим.

Помідори треба помити, зняти з гілочок, проколоти, викласти в каструлю і додати до них зелень та порізаний часник.

Також можете додати лавровий лист, якщо вам подобається його присмак. В іншу ємність налийте воду, насипте сіль і цукор, закип’ятіть і дочекайтеся, коли сіль та цукор повністю розчиняться. Залийте помідори таким маринадом та зразу ж накрийте каструлю з ними кришкою. Помідори можна їсти, як тільки розсіл повністю охолоне.

Рецепт холодного посолу чері

А цей рецепт навпаки, розрахований на повільне приготування, але і помідорів можна насолити багато та зберігати всю зиму.

Для цього рецепту необхідне холодне приміщення (наприклад, льох), а також дерев’яна бочка. Якщо її нема – трилітрова банка чи пластикове відро.

Беріть тверді, трохи недозрілі плоди. І, на відміну від попередніх рецептів, проколювати їх не треба, бо нема необхідності прискорювати процес засолювання.

Добре помийте помідори, на дно складіть зелень: листя хрону, вишні, стеблі кропу. Далі викладіть помідори.

Потім приготуйте розсіл в наступній пропорції:

  • 10 кілограмів чері;
  • 5 літрів води;
  • 150 грамів солі.

Сіль треба розвести в воді. Щоб зробити це швидше, воду можна трохи підігріти, але не кип’ятити. Помідори треба заливати розсолом тільки кімнатної температури. Гарячий категорично заборонений! Прослідкуйте, щоб розсіл повністю покрив помідори. Якщо його трохи не вистачає – долийте холодної кип’яченої води. Потім покладіть кілька шматків часнику – для дезінфекції.

Помідори повинні постояти в теплі, доки не з’явиться піна. Далі їх треба переставити в льох і нещільно прикрити кришкою.  Помідори, на яких з’явилася піна, вже можна їсти.

Тож обирайте той рецепт, який вам подобається, і смакуйте малосольні чері.

А, наостанок, ще один простий рецепт соління чері: