Тріска – цінна промислова риба, і найчастіше в магазинах можна купити філе тріски. Тріску, в основному, використовують для смаження, але її можна солити так само, як і будь-яку іншу морську рибу. Тріска досить жирна риба і в цьому вона може посперечатися з оселедцем. Але, на відміну від оселедця, тріска має більш ніжне м`ясо і вишуканий смак.
Інгредієнти: Рослинна олія, Сіль, Спеції, Тріска
У Португалії малосольна тріска досить популярна страва і готують її за таким простим рецептом. Для приготування малосольної тріски вам буде потрібно:
- 0.5 кг філе тріски;
- 2 ст. л. крупної солі;
- 1 ч. л. сушеного кропу;
- 50 мл. рослинного масла;
- Інші спеції – за бажанням.
Разморозьте рибу і наріжте її на шматочки.
Змішайте сіль з сухим кропом і обваляйте кожен шматочок в цій суміші.
Покладіть рибу в банку шарами і на кожен шар полийте трохи рослинного масла.
Утрамбуйте легенько рибу, прикрийте банку кришкою і поставте в холодильник на 12 годин.
Тріска просолюєтся швидко і через 12 годин можна витягнути рибу з банки, обтрусити сіль і приготувати собі бутерброд з найніжнішої малосольної тріски.
Дивіться на відео, як приготувати малосольну тріску в маслі в домашніх умовах: