Малосольна тріска – португальський рецепт засолювання риби

Тріска – цінна промислова риба, і найчастіше в магазинах можна купити філе тріски. Тріску, в основному, використовують для смаження, але її можна солити так само, як і будь-яку іншу морську рибу. Тріска досить жирна риба і в цьому вона може посперечатися з оселедцем. Але, на відміну від оселедця, тріска має більш ніжне м`ясо і вишуканий смак.

У Португалії малосольна тріска досить популярна страва і готують її за таким простим рецептом. Для приготування малосольної тріски вам буде потрібно:

  • 0.5 кг філе тріски;
  • 2 ст. л. крупної солі;
  • 1 ч. л. сушеного кропу;
  • 50 мл. рослинного масла;
  • Інші спеції – за бажанням.

Разморозьте рибу і наріжте її на шматочки.

Змішайте сіль з сухим кропом і обваляйте кожен шматочок в цій суміші.

Покладіть рибу в банку шарами і на кожен шар полийте трохи рослинного масла.

Утрамбуйте легенько рибу, прикрийте банку кришкою і поставте в холодильник на 12 годин.

Тріска просолюєтся швидко і через 12 годин можна витягнути рибу з банки, обтрусити сіль і приготувати собі бутерброд з найніжнішої малосольної тріски.

Дивіться на відео, як приготувати малосольну тріску в маслі в домашніх умовах: