Малосольна скумбрія або оселедець домашнього посолу – смачний і простий рецепт.

Малосольну рибу жирних сортів, особливо взимку, корисно вживати всім. Використовуючи цей рецепт домашньої малосольной скумбрії, Ви зможете самостійно зробити смачну рибу. Приготування в розсолі просто виконати самостійно, для цього Вам не знадобляться якісь спеціальні навички і знання.

Приготування починається з того, що потрібно запастися 2 кг мороженої або свіжої рибки.

У розсіл для скумбрії входять:

  • води – 1 літр;
  • солі – 5 столових ложок;
  • цукру – 3 столових ложки;
  • лист лавра – 6 штучок;
  • гірчиця суха – 1 чайна ложка;
  • запашний чорний перець (горошок) – 1 штучка;
  • гвоздика – 1 штучка.

Як зробити малосольну скумбрію в домашніх умовах.

Ретельно очищаємо рибу, видаляємо нутрощі і чорну плівку, промиваємо.

Наступний важливий етап – потрібно приготувати розсіл для цілої не розрізаної на кусочки скумбрії.

Зробити це дуже просто. Заливаємо воду в каструльку, коли закипить, кидаємо все спеції, через кілька хвилин вимикаємо і охолоджуємо, закривши кришкою.

Пряний розсіл заливаємо в ємність з цілою очищеної рибкою і даємо просолитися 3-5 днів в прохолодному місці.

Якщо малосольну рибу не їсте відразу, то зберігайте її після закінчення необхідного для засолювання часу в холодильнику.

Приготовлена своїми руками малосольная скумбрія – смачна закуска. Кожен знає, що особливо хороша риба якщо подати її на стіл з гарячою відвареною картоплею.

Використовуючи цей простий домашній рецепт, можна аналогічно засолити дома і свіжий або морожений оселедець.

Дивіться також відео: Скумбрія малосольная сухим способом.