Малосольна морква: універсальні рецепти на кожен день

Малосольна морква: універсальні рецепти на кожен день

Морква прекрасно зберігатися і в свіжому вигляді, але якщо її засолюють, то роблять це для чогось конкретного. Ну, скажімо, вам потрібна морква для рагу або для салату, а возитися з брудною морквою з погреба немає ні часу, ні бажання. Тут-то і стане в нагоді малосольная морква заготовлена декількома способами для різних страв.

Малосольна морква – для приготування гарячих страв

Мається на увазі, що ця морква піде в бульйон, рагу з овочами та інші гарячі страви. При солінні не використовується оцет, щоб не псувати смак, а для збереження ми використовуємо інший спосіб.

Вимийте моркву, обріжте кінчики і очистіть її шкірку.

Наріжте моркву коліщатками, напівколіщатками або соломкою, як вам більше подобається.

Вимийте літрові банки гарячою водою і харчовою содою. Покладіть на дно банки 2-3 зубчики часнику і починайте укладати моркву. Під зав’язку набивати не потрібно, не докладайте до верху пару сантиметри. Можна використовувати спеції, але це зовсім не обов’язково, так як ця морква не вживається, як самостійна страва, а виступає добавкою і прикрасою для інших страв.

Зробіть розсіл. На літр води додайте 50 гр солі і поставте розсіл на плиту, щоб він добре перекипів. Залийте киплячий розсіл в банку, щоб він повністю покрив моркву. Закрийте банку поліетиленовою кришкою і приберіть в прохолодне місце для зимового зберігання.

Малосольна морква на швидку руку

Хтось вважає, що така популярна «морква по-корейськи», або маринована морква і малосольная морква – це одне і теж. Але це в корені невірно. Для приготування малосольних і квашених овочів оцет не використовується – головний консервант тут сіль і власний сік. Спеції можна використовувати будь-які і тут обмежень немає.

Єдина схожість в тому, що моркву так само потрібно натерти на тертці, і готова вона буде майже відразу ж після приготування.

Отже, натріть моркву на великій тертці, можна на тій, яка використовується і для «корейської моркви».

Перемішайте моркву з сіллю, трохи придавлюючи, щоб вона пустила сік. На цьому ж етапі можна додати мелений перець або сушену зелень.

Складіть моркву в чисто вимиті банки і гарненько утрамбуйте щоб на поверхні з’явився сік.

У кожну банку залийте по парі ложок рослиннї олії і закрийте їх пластиковими кришками. В принципі, моркву можна пробувати вже через 10 хвилин після приготування. І точно в такому ж вигляді вона може зберігатися в холодильнику або в холодному підвалі не менше 4-5 місяців. Чим морква соковитіша, тим довше вона зберігається. Її можна їсти, як самостійне блюдо, або, на її основі готувати вітамінні салати взимку.

Морква прекрасно поєднується з баклажанами, і як приготувати цю просту, але дуже смачну закуску, дивіться на відео: