Малосольна форель для приготування суші і бутербродів: як засолити в домашніх умовах

Для засолювання потрібно брати свіжу, охолоджену рибу, яка не зазнала заморожування. Вона більш соковита, жирна і смачна. Нічого страшного не станеться і в тому разі, якщо ви використаєте вже заморожену рибу. Але така вийде більш жорсткою і сухуватою.

Як завжди, починаємо з чищення риби. Очистіть її від луски, відріжте хвіст, голову і плавники.

Зробіть гострим ножем глибокий надріз по спинці, уздовж плавця, і розділіть рибину на дві частини. Видалить хребет, плавники і великі кістки.

Зробіть суміш для засолу форелі. Змішайте в окремій ємності сіль, цукор, перець, гвоздику і коріандр.

На 1 кг форелі потрібно (приблизно):

  • 2 ст. л. солі;
  • 1 ст. л. цукру;
  • по щіпці перцю, коріандру, або інших спецій на ваш смак.

Знайдіть ємність для засолювання форелі. Металеву краще не використовувати. Пристосуйте під засолювання пластиковий судочек або скляну глибоку миску.

Натріть сумішшю для засолу тушку риби з обох сторін. Насипте цю ж суміш на дно посудини і складіть підготовлене філе форелі, попутно пересипаючи шари сіллю.

Щоб форель швидко засолити, її потрібно гарненько притиснути. Покладіть зверху на рибу плоску тарілку, або дерев’яну досочку і поставте на неї гніт.

Покладіть ємність з фореллю в холодильник – на саму нижню полицю – на 24 години.

Через добу малосольна форель буде готова. Її можна буде використовувати і на суші, і на звичайні бутерброди.

Просто обтрусіть зайву сіль з шматочків риби, обсушіть їх паперовим рушником і можете пробувати. Мити готову рибу категорично не рекомендується.

Зберігається така малосольна форель у скляних банках. Для цього наріжте малосольну форель великими шматками, покладіть їх у банки і залийте розсолом. Звичайно, слабосолона форель домашнього приготування довго зберігатись не може, але місяць вона простоїть точно.

Дивіться відео-рецепт, як солити форель в домашніх умовах смачно та правильно:

Як бачите, малосольна форель своїми руками готується дома легко та просто.