Маленькі квашені голубці з квашеної капусти – смачний домашній рецепт як приготувати овочеві голубці.

Квашена капуста, з її кислинкою, легкою гостротою, відмінно підходить для приготування закусочних голубців в домашніх умовах. А якщо смачна капустка використовується і як начинка, рецепт оцінять навіть найвибагливіші гурмани. Переваги такої заготовки в мінімумі інгредієнтів, невеликому часу приготування і корисності вихідного продукту.

Як зробити маленькі закусочні овочеві голубці.

Квашена капуста

Качанчики квашеної капусти варіть цілими 2 хвилини. Потім розділіть на листочки, а їх уже розділіть мінімум на 4 частини. Якщо капустяне листя велике, то таких маленьких частин може бути і 6-8.

Для фаршу дрібно наріжте свіжу капусту і солодкий болгарський перець, який можна замінити меленим або дрібно натертою морквою. До начинці добре додати часничок і / або дрібно нарізаний корінець будь якої прянощі (петрушка, селера), сіль. Все перемішайте, пасеруйте 1 хв в соняшниковій олії або бланшуйте 2 хв в гарячій воді. Загорніть все в підготовлені листя.

Покладіть голубці з квашеної капусти в банку, покладіть вантаж і залийте квасом або буряковим соком.

Пробуйте темно-рожеві голубчики вже через 5 днів.

Для тривалого зберігання, банки відправте на холод.

На 1 кг фаршу потрібно 15 г солі.

На стіл маленькі голубці з квашеною капустою можна виставляти як самодостатню страву і як гарнір до м’яса. Ці квашені овочеві голубці – пікантна смакота, яка не залишить байдужими ні друзів, ні ваших близьких.